Hem Utrustning & prylar Leverantörer Ny svensk putter ger 42 procent bättre sikte

Ny svensk putter ger 42 procent bättre sikte

MLA Putters AB lanserar en ny svensk innovation inom golfen, utvecklad tillsammans med forskare inom perception (synintryck).

MLA står för Multiple Linedetector Activation och bygger på att man förstärker sin bedömning av riktingen med hjälp av ett unikt siktmönster på klubbhuvudet.

Teknologin har redan beviljats patent i både USA och Sverige.

Tillverkningen sker i Sverige och uppfyller alla miljökrav.

Toursticks Golf har genomfört ett oberoende test av MLA Putter med 109 golfare där marknadens mest tillförlitliga puttanalysator, Science & Motion Putt Lab användes. Testet visade att testpersonerna i genomsnitt siktade 42% bättre med MLA puttern, jämfört med sin egen putter. Av testets golfare med handicap från 25 till 36 blev resultatet hela 62% bättre till MLA putterns fördel. Testresultatet är det högsta resultat som uppmätts sedan mätningarna inleddes.

”Vi förväntade oss ett högt resultat men är ändå lite förvånade över att det var så pass mycket bättre. Testet i Science & Motion Putt Lab visar att vi har en produkt som verkligen gör skillnad. Vår putter innebär en revolution för puttandet i stort och ett rejält uppsving för din förmåga att sikta rakt”, säger Patrik Lindberg.

MLA teknologin är framtaget av David Sevon och PhD Lennart Högman. Lennart Högman har studerat den perceptuella processen sedan i slutet av 80-talet.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Leverantörer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Cobra öppnar tourbussen för kunder och vanliga golfare under Scandinavian Mixed

Förra året i maj rullade Cobras tour truck ut på vägarna för att bistå kontrakterade Cobra…