Hem Ekonomi & affärer Golfstore startar ny utbildning för butiksägare och medarbetare

Golfstore startar ny utbildning för butiksägare och medarbetare

Golfstore startar i samarbete med IHM en utbildning för ägare av butiker anslutna till Golfstore. Syftet är att stärka konkurrenskraften och öka service och lönsamhet i butikerna.

– Utbildningen är den första i sitt slag och kommer betyda mycket för Golfstore och dess anslutna butiker framöver, kommenterar Lars Thonning, VD för Golfstore.

Det kommer även finnas en utbildning för butiksanställda.

 – På en tuff marknad är detta en nödvändighet för att Golfstore skall kunna fortsätta vara konkurrenskraftiga och fortsätta expandera.

I dagarna kommer Golfstore passera totalt 300 anslutna butiker i Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Österrike och Holland.

– Golfstore har som mål att ha 350 anslutna butiker 2020 och därefter kommer vi titta på möjliga nya marknader.

Golfstore är en ekonomisk förening för golfbutiker i sex länder. Sedan starten 1973, har Golfstore kvar sin ursprungliga idé att hjälpa PGA Pros på golfklubbar med  gemensamt sortiment, inköp och marknadsföring. Föreningen har i dag 292 anslutna butiker i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Österrike och Holland.

– Den bästa investeringen man kan göra är i sin egen utveckling, och jag vet av egen erfarenhet hur viktigt det är med utbildning för att bli framgångsrik, säger Johan Thellmark, vvd för Golfstore.

– Våra butiker drivs i första hand av golftränare, och deras viktigaste kvalifikationer är att lära folk att spela golf. Inte att driva butik. Om vi kan säkra att de blir lika duktiga på att göra affärer, kommer vi att framtidssäkra hela kedjan.

Den skräddarsydda utbildningen, Academy by IHM, fördelas på två program: Ett för butiksägare och ett för butiksanställda och omfattar ledarskap, ekonomi och sälj & marknadsföring. Alla moduler genomförs på tre orter i Sverige samt på sex orter i övriga länder.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så mycket bättre: Detta är hemligheten bakom den framgångsrika golfklubben

REPORTAGE: Nyckeln till framgång Tränarens funktion är instrumentell för golfklubbens utve…