Hem Ekonomi & affärer Svensk golfklubb tar över spansk korthålsbana: »Första steget på Iberiska halvön«

Svensk golfklubb tar över spansk korthålsbana: »Första steget på Iberiska halvön«

Golfstar

GolfStar tar över driften och operatörskapet av Cambrils Pitch & Putt i Spanien.

På anläggningen finns idag en 9-håls Pitch & Putt bana, driving range, övningsområden och ett klubbhus. I direkt anslutning ligger också Hotel Mas Gallau med 40 rum och restaurang.

 Den här golfverksamheten är första steget i GolfStars framtida tillväxt på den Iberiska halvön. Att nu få ta över driften av Cambrils Pitch & Putt ligger helt i linje med vår övergripande vision och detta är första steget av vår expansion i Spanien, säger Tony Trigell, koncernchef i GolfStars moderbolag Caddies Europe AB.

– Just nu håller vi på att slutföra bolagsbildningen och etablerar samtidigt vårt första kontor som kommer att vara beläget i nya klubbhuset i Cambrils. Satsningen ligger helt i linje med vad vi tidigare kommunicerat när det gäller att exportera GolfStar som ett golfoperatörs- och managementbolag i Spanien. Vår ambition framåt är att ta över driften av fler anläggningar i flera större golfregioner på Iberia-halvön, fortsätter Tony.

– När det gäller Cambrils Pitch & Putt är vårt fokus att bygga upp en Golf Academy för att göra golfspelet mer tillgängligt än vad det i dagsläget är för lokal befolkningen. I Spanien är golf generellt en dyr sport att utöva i jämförelse med hemma i Sverige. Oftast ligger golfklubbarnas fokus på att attrahera greenfeespelare från andra länder snarare än att utveckla golfare i närområdet. Vår ambition här i Cambrils är att göra både och, säger Stefan Brikell, Market Director och tillträdande vd för GolfStar i Spanien.

– Anläggningen ligger en timmes bilresa söder om Barcelona och är lätt tillgängligt från så väl Cambrils, Reus, Salou och Tarragona. Självklart är också vår målsättning att skapa mervärden för våra medlemmar hemma i Sverige. Att nu kunna erbjuda mycket attraktiva Stay & Play-paket med boende på Hotel Mas Gallau, spel och träningsmöjligheter på Cambrils Pitch & Putt och andra golfbanor i närområdet såsom Infinitum Golf (Lumine Golf), Gaudí Golf och Costa Daurada Golf Club är fantastiskt, fortsätter Stefan.

– Vidare kommer vi att investera i nya rangemattor, bollar, boll managementsystem, belysning och målområden ute på rangen. Vi kommer också att lyfta golfupplevelsen på banan och runt klubbhusmiljön, som kommer att få en rejäl ansiktslyftning, både in – och utvändigt. Vi kommer bygga om receptionen, shopen samt bygga en bar och en ny terrass. Allt för att bidra till det sociala umgänge både innan, under och efter spelets gång, på samma sätt som de lokala padelklubbarna gör här i Spanien, avslutar Stefan.

  Tipsa oss!

  Har du ett nyhetstips eller något annat intressant du vill berätta för golfbranschen?
  Använd formuläret nedan. Tack på förhand!

  Läs fler relaterade artiklar
  Ladda fler i Ekonomi & affärer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Kolla också

  Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

  När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…