Hem Marknad & media Golf-VD utsågs till Årets affärskvinna i svensk sportbransch

Golf-VD utsågs till Årets affärskvinna i svensk sportbransch

Branschföreningen Svenskt Sportforum har utsett Emma Stjernlöf, VD på Röhnisch, till Årets affärskvinna.

– Jag är väldigt stolt och glad över den här utmärkelsen och motiveringen bakom den, säger Emma Stjernlöf i ett pressmeddelande.

– Först och främst är priset ett kvitto på det hårda jobb och stora engagemang hela team Röhnisch har lagt in de senaste två åren. Att göra en sådan varumärkesresa och prestera det bästa året i bolagets 75-åriga historia trots pandemi och andra utmanade omständigheter är en enorm bedrift. Och vi har bara börjat!

Det är Svenskt Sportforums kvinnliga nätverk, Divas, som utser pristagaren.

Divas har som mål att få fler kvinnor att ta sig till toppen i sportbranschen. Som ett led i detta instiftade Divas 2011 priset till Årets affärskvinna inom svensk sportbransch. Priset delas årligen ut till en kvinna på en topp-position i svenska sportbranschen.

– Det känns inspirerande och värdefullt att få dela ut det här priset till Emma Stjernlöf, säger juryns ordförande Claes Forsberg, VD för Svenskt Sportforum. Emma har efter ett antal år på Google gjort en välkommen och stark comeback inom sportbranschen, något vi är tacksamma för. Det blir intressant att följa Emmas fortsatta avancemang och fokus på att bygga starka varumärken inom sportbranschen.

Övriga finalister 2021 var Emelie Sellberg, Grundare, Outdoor Buddies och Nanna Hedlund, CEO, Casall Sport.

Juryn, som förutom Claes Forsberg består av Rachael Blaxland (HuginBiz), Nicolas Jändel (Sportfack), Martin Willners (branschprofil) och Pernilla Nilsson (PerformIQ) utsåg Emma Stjenlöf med följande motivering:

”Med stort fokus på varumärket och lönsamhet har hon på kort tid gjort en imponerande förändringsresa för det tidigare familjeföretaget. Med kompetens och mod har hon skickligt hanterat marknadens helt nya spelregler i pandemins spår. Hon är en förebild inom branschen generellt och för kvinnor specifikt. Årets affärskvinna inom svensk sportbransch 2021, är Emma Stjernlöf, VD på Röhnisch Sportswear.”

Priset delades ut vid sportbranschens årliga träff, Sportbranschens Dag, som i år genomfördes på Bosön i samband med ISPO Academy Scandinavia.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Den vilda jakten på världens bästa golfbanor: ”Det började med Augusta …”

Totalt 207 banor har någon gång varit med på Golf Magazines ranking över de 100 bästa golf…