Hem Marknad & media Eurosport säkrar rättigheter till Solheim Cup

Eurosport säkrar rättigheter till Solheim Cup

Eurosport har säkrat de exklusiva sändningsrättigheterna till Solheim Cup 2013 och därmed kan tittarna se fram mot över 15 timmar direktsänd golf i världsklass.

Rättigheterna gäller för Eurosports nordiska programfönster i Sverige, Danmark, Finland och Norge och omfattar även on-line-sändningar (live och catch-up) på Eurosport Player.

Eurosports golfkommentator Karsten Landin kommer att guida de svenska tittarna och har vid sin sida golfproffset Linda Wessberg som själv spelade Solheim Cup 2007.

– Att kunna bjuda en stor del av de svenska tittarna på en så stor golfrättighet på Solheim Cup känns fantastiskt. Vår nya affärsplan bygger på starka internationella evenemang anpassade för den nordiska publiken och den här rättigheten passar klockrent in i den modellen, säger Dennis Andersson, VD för Eurosport i Norden.

Solheim Cup, som senast sänts på Viasat, har stort nordiskt intresse. Det europeiska laget, som vann senast tävlingen spelades 2011, leds av kapten Lotta Neuman som i lagledningen har sällskap av vicekaptenerna Annika Sörenstam och Carin Koch. På spelarsidan representeras Sverige av Anna Nordqvist och Caroline Hedwall medan Suzann Pettersen försvarar de norska färgerna. Komplett info om Europas och USA:s lag hittas på den officiella hemsidan.

Solheim Cup på Eurosport

Fredag 16 augusti
19.45-20.30: Solheim Cup, live
21.20-01.30: Solheim Cup, live

Lördag 17 augusti
18.30-19.55: Solheim Cup, live
22.00-01.30: Solheim Cup, live

Söndag 18 augusti
21.20-02.30: Solheim Cup, live

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Golfbanor går samman för att locka turister till Skaraborg

12 golfbanor i Skaraborg har gått samman för att gemensamt visa upp sig. Målet med initiat…