Hem Folk Svenssons Motorverkstad anställer Joakim Haeggman

Svenssons Motorverkstad anställer Joakim Haeggman

Joakim Haeggman

Svenssons Motorverkstad AB har anställt Joakim Haeggman som säljare på grönyteavdelningen.

Efter över 20 år på golftouren med flera segrar på Europatouren och spel i Ryder Cup som höjdpunkter sätter Joakim Haeggman definitivt punkt för sin golfkarriär. Efter några månaders spekulationer och funderingar har han beslutat sig för att inte göra comeback på golfbanorna.
– Det är dags att släppa greppet om klubborna. Och det känns skönt att veta vad jag ska göra istället, säger Joakim Haeggman.
Joakim Haeggman har bestämt sig Golfprofilens nya roll blir som säljare. Haeggman ska lägga fokus på att utveckla den del av Svenssons Motorverkstad AB:s som säljer maskiner för grönyteskötsel av golfbanor. En viss koppling till golfen kommer ändå finnas kvar i Haeggmans nya tjänst. Han blir säljare på de maskiner som arbetar med grönyteskötsel där bland annat golfbanor ingår. – En del av mitt jobb blir att knyta kontakter och bygga relationer med människorna som arbetar på våra golfbanor, förklarar Haeggman. Det finns en stor kunskap därute om hur gräset ska klippas och banorna skötas, men jag tror att jag kan bidra med en annan sorts kunskap som jag fått efter alla år som spelare. På Svenssons Motorverkstad AB är de nöjda med det nya tillskottet i organisationen. – Vi vill fortsätta att utveckla vår verksamhet och genom att knyta Joakim till oss gör vi ännu ett avtryck i den östra delen av Sverige, säger Magnus Svensson

– Vi vill utveckla verksamheten, förklarar Magnus Svensson, VD. Men nu gör vi en särskild satsning på grönyteavdelning med fokus på golfbanor. Därför vill vi anställa Joakim Haeggman och knyta till oss en positiv kraft som ska vara med och skapa ett vinnande team.

Svenssons Motorverkstad arbetar med service och produkter för lantbruk, grönytor och skogsbruk.

Joakim kommer att arbeta som säljare inom grönytesektorn med fokus på golfbanor, berättar Magnus, vi är övertygade om att hans kunskap och kontaktnät kommer att stärka vår position på marknaden trots tuff konkurrens.
– Det känns fantastiskt att äntligen veta vad jag ska göra, säger Haeggman. Det är extra kul att jag får fortsätta arbeta med något som har koppling till golfen.
Joakim kommer att arbeta med försäljning och relationsutveckling på grönytesidan vilket innebär mycket kontakter med golfbanor.

– Jag vill ju vara med och utveckla våra banor i Sverige, säger Haeggman. Det finns en stor kunskap bland banskötare och greenkeepers men jag kan tillföra lite nya tankar och idéer från en spelares synvinkel.
På Svenssons Motorverkstad AB är detta ett sätt att ytterligare stärka varumärket i en bransch med tuff konkurrens.
– Det är ett led i vår satsning att skapa ett vinnande team, säger Magnus Svensson, VD. Vi utvecklar ständigt hela vår verksamhet men det här en speciell satsning med fokus på golfbanor.

Svenssons Motorverkstad AB har medvetet arbetat med att stärka sin position i sydöstra Sverige och för att sätta avtryck i den svenska myllan anställs nu en av svensk golfs stora profiler.

– Mitt mål är att vara med och utveckla Svenssons Motorverkstad AB men även Sveriges golfbanor och mig själv, avslutar Joakim Haeggman,

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Folk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Sorg i golfbranschen: Roland Falkenbäck har gått bort

Den svenska golfbranschen har sorg. En av dess stora profiler har gått bort. Roland Falken…