Hem Ekonomi & affärer Erik Blomqvist lämnar Volkswagen Golfarena som satsar på nytt koncept

Erik Blomqvist lämnar Volkswagen Golfarena som satsar på nytt koncept

Erik Blomqvist lämnar tränarjobbet på Volkswagen Golfarena nästa år.
Nu söker man en ny tränare som ska ingå i ett nytt koncept: Alla medlemmar erbjuds nästa år fri golfträning.
– Vi ser det som en naturlig utveckling i vårt idrottsliga tänk kring golf och golfutveckling. Dessutom rimmar det väl med vårt Golf & Sports Club koncept, säger Martin Siljegård, VD på anläggningen.
Synen på den traditionella tränarrollen på golfklubbar där lektionsverksamhet blandas med juniorverksamhet kommer alltså att utmanas rejält.
erik– Vi erbjuder alla medlemmar i vårt gym kostnadsfri tillgång till ett brett utbud av gruppträningspass. Att överföra det till golfen är inget konstigt, fortsätter Siljegård. Tillgång till ett utbud av olika gruppträningspass är ett koncept som redan finns på andra golfklubbar, men mot en avgift. Det går givetvis att dra paralleller till vad vi avser att göra, men vår ambition är att skala upp utbudet och erbjuda det som en kostnadsfri del av medlemsavgiften.

Medlemsavgiften höjs
Idag är årsavgiften för fullvärdigt medlemskap i Halmstad Golfarena Golf & Sports Club 2050 kr och då ingår tillgång till alla träningsytor, spel på den slopevärderade niohålsbanan, fria rangebollar, samt medlemskap i Svenska Golfförbundet. En höjning av årsavgiften kan bli en följd av det utvecklade träningskonceptet.
– Vi pratar om en höjning på några hundralappar för möjligheten att träna i stort sett obegränsat med en utbildad golftränare 12 månader om året. Vi tror att det är en service som våra medlemmar uppskattar och värdesätter. Annars skulle vi inte genomföra detta, menar Martin Siljegård.

Stenhårda krav
Arbetet med att hitta rätt tränare för jobbet är i full gång.
– Rekryteringsprocessen har startat, berättar Martin. Det är ett attraktivt erbjudande vi går ut med: heltidsanställning och fullt idrottsfokus på Sveriges bästa träningsanläggning. Jag gissar att vi kommer att få en del ansökningar, berättar en nöjd VD. Samtidigt har vi stenhårda krav på den som ska jobba med oss. Vi har engagerade medlemmar och vill erbjuda det bästa vi kan. Den tränare som kan leverera det kommer att erbjudas ett riktigt kanonjobb, avslutar Martin Siljegård.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nytt försök: nu lanseras Greenfee Outlet – igen!

Redan förra året skulle Greenfee Outlet lanseras i Sverige men teknikproblem satte stopp. …