Hem Marknad & media Balance Golf satsar på Asien – Japan först ut

Balance Golf satsar på Asien – Japan först ut

Balance Golf

Nu lanserar Balance Golf sitt golfutvecklingskoncept i Japan.

Ambitionen är att erbjuda japanska golfklubbar och golfcoacher Balance Golf’s digitala plattformar och utbildningskoncept.

Detta sker i samarbete med en av landets ledande leverantörer av golfteknologi, Enjoy Golf & Sport Inc.

– De första japanska Balance Golf-coacherna har påbörjat sin certifiering och vi vet att de redan är i gång och erbjuder personligt stöd för att säkerställa att japanska golfare ska nå sin fulla potential. Under våren 2024 sker den stora lanseringen då vi kommer vara på plats och hålla ett flertal event på olika platser i landet, säger Erik Blomqvist, som är grundare av Balance Golf.

Han ser etableringen i Japan som starten på en global expansion. Asien, vars stora golfintresse i kombination med teknologiutveckling, är en perfekt marknad menar han:

– Vi har redan en dialog med flera andra länder i Asien och förväntar oss att lansera nästa land redan under våren, säger Erik.

Balance Golf har sedan 2007 utvecklat ett system som optimerar golfarens sving utifrån deras kroppstyper och fysiska förmågor. Konceptet kombinerar avancerad biomekanik, sensorteknologi och personlig coaching i syfte att öka prestandan på golfbanan, minska risken för skador och främja långsiktig hälsa. •

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Den vilda jakten på världens bästa golfbanor: ”Det började med Augusta …”

Totalt 207 banor har någon gång varit med på Golf Magazines ranking över de 100 bästa golf…