Halmstad är Sveriges golfhuvudstad. Det finns det papper på.
Det är byrån Halmstad & Co. som beslutat att under detta namn starta ett projekt tillsammans med berörda företag, golfklubbar, organisationer och andra verksamheter som skall löpa under tre år till slutet av sommaren 2015.

– Detta är inte i första hand ett projekt för de redan inbitna golfarna. Utan det är för att utveckla destinationens olika reseanledningar, som kultur, konst, shopping, natur och skapa fler arbetstillfällen. Vi tar och använder
oss av det som vi är duktiga på, golfen och alla möjligheter den bidrar till, och samverkar med alla som vill vara med och ta en del av kakan säger, Johan F. Lundberg, VD för Halmstad & Co

Projektet kommer att gagna flera verksamheter. Erfarenhet från andra liknande projekt visar att både golfklubbar, hotell och restauranger får de direkta affärerna. Andra verksamheter såsom museer, hantverkare, butiker med flera kommer också att få ökade besök och försäljning om det görs på rätt sätt och om det görs tillsammans.

Halmstad & Co kommer att tillsätta en projektledare på 50 procent under tre år, samtidigt som alla deltagande företag, föreningar och organisationer också kommer att bidra med både personella och finansiella resurser. Under hösten kommer projektledare att anställas och en affärsplan skall tas fram samt en marknadsföringsplan innan vi rullar igång på allvar.

En styrgrupp kommer att utses med representanter från Halmstad & Co, golfklubbarna, cityhandlarna, hantverkarna, hotellen och ytterligare någon verksamhet.

Vårt mål är bl.a. att öka alla inblandades resultat, få fler besökare under lågsäsong och att stärka Halmstad och närregionen som Sveriges golfhuvudstad.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Resor & turism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Lydinge Resort utsett till Skånes bästa golfhotell

Lydinge Resort har belönats med utmärkelsen Skånes Bästa Golfhotell av Travel News Busines…