Hem Banor & klubbar De är nominerade till Club Manager of the Year 2018

De är nominerade till Club Manager of the Year 2018

Årets fem kandidater till GAF:s utmärkelse Club Manager of the Year presenteras i dag.

Club Manager of the year ska gå till en person som visat sig vara en professionell ledare med stor handlingskraft och som därför har bidragit till klubbens och/eller svensk golf utveckling.

Kommande tävling gäller ”2019” men det är vinnarens handling under 2018 som avgör. Tävlingen är årligen återkommande. Nomineringstiden startar i november varje år.

Vinnaren presenteras på Golfträffen i Tylösand den 5:e mars.

Och de nominerade är…

Anders Green, Lidingö GK


Anders har varit klubbchef på LGK i tre år och under den tiden bidragit till att stärka klubbkänsla och varumärke. Han har ordning och reda, stort kontaktnät, förmåga att lyssna och skapa god stämning bland medlemmar, sponsorer och gäster. Anders är involverad i allt som händer på klubben gällande utveckling av bana, fastigheter samt själva golfspelet och är en riktigt ”doer”. Under de tre åren har Anders även deltagit i renovering och färdigställande av ny plats för våra bilar, nya bagbod och helt nu konferensanläggning. Vidare har under hösten 2018 en ny inomhushall för vinterträning invigts (Lidingö Indoor) och gjort det möjligt för våra medlemmar att träna golf på hemmaklubben även under vintern.

Christian Jakobsson, Halmstad GK

Christian Jakobsson

Christian gör ett jättebra jobb internt med personal och medlemmar. Han har helt enkelt gjort ett grymt bra jobb år efter år. Det är därför de är så outstanding bra. Inte pga att någon annan klubb i området blivit sämre, tvärt om, de har alla blivit bättre. Men Halmstad GK, under Christians ledning, har dragit ifrån alla andra. Christian har lugnt och fint stått tillbaka och låtit sin krögare ta all uppmärksamhet när de vann bästa restaurang i egen regi, trots att Christian titt som tätt tom ses bära ut maten när det behövs. Allt har blivit lite bättre varje år. Och för varje år blir det svårare att inte stagnera då man gjort bra ifrån sig tidigare. Men Halmstad GK fortsätter att utvecklas varje år.

Clas Christensson, Skövde GK

Clas Christensson

Vår klubbchefs genomförda aktiviteter senaste året på vår golfanläggning har resulterat i; ökning av antalet medlemmar, ökning av omsättning/intäkter, total ombyggnad av banans 18 hål, utveckling av klubbhus, implementerat nya program på anläggningen. Med sitt ledarskap och engagemang för anläggningen utvecklat mer än ett område, skapat och byggt en stabil och hållbar grund för anläggningens framtid.
Clas har varit projektledare för en total ombyggnation av Skövde GK:s 18-hålsbana. Ute i fält ledde och koordinerade Claes sex team med sju olika nationaliteter. Clas ansvarade även för miljöprojekt. Banan har mottagits oerhört positivt av våra medlemmar. Tillsammans med en styrelseledamot har Clas arbetat med att utöka antalet samarbetspartners. De mål som styrelsen, medlemmarna och klubbchefen ville uppnå var, lägre driftskostnader, ökade intäkter från medlemmar (fler), gäster och samarbetspartners.

Linus Kulneff, Kinds GK

Linus Kulneff

Linus har utvecklat Kinds GK i en mycket positiv riktning. Linus är nu 29 år och har genomgått utbildningarna: GUA, HUA och GKCU. Han är chef men samtidigt en i gänget dessutom tror jag att Linus kan namnen alla ca 850 medlemmar. Gemensamma frukoststunder, trivsamma avslutningar, informationsträffar, upprepade besök i köket, shopen och hos banjobbarna. Kinds GK är ju en liten förening vilket innebär att Linus får sköta allt. Klubben har ett samarbete med Kipara Golf Charity, där inkomsterna går till en region i Afrika vad gäller skolutbyggnad. Linus har också jobbat för att klubben ska bli en mötesplats inte bara för golfare. After Work-golf med Ljud och Ljus-show, uppskattade samlingar med mat och storbilds-TV, konferenser för såväl kommuner som företag. Linus och banchefen genomfört förbättringar vilket lett till en bana som håller absolut toppklass. Den är rankad som fjärde bästa bana i Västergötland 2017 enligt Golf Digest. Shopen har under Linus ledning blivit av absolut toppklass.

Per Simonsson, A6 GK

Per Simonsson

Per har öppnat upp gemenskapen och skapat en klubbkänsla där ALLA får vara med. Han har en bra dialog med näringsliv och kommun som öppnar upp för diverse nya samarbeten och möjligheter till framtida utveckling. Per har tillsammans med banchefen lyckas att höja banans kvalité vilket tyder på att han har ett engagemang i klubben som går utanför vad man kan kräva av en klubbchef. Elstängsel runt hela banan, uppfräschning av bunkrar, utveckling av träningsområden samt dränering påbörjad på ena slingan. Som medlem kan jag bara skatta mig lycklig för detta mervärde det ger på mitt medlemskap. Fantastisk chef som lyfter klubbens enskilda medlemmar och har fått till en klubbkänsla som stärker sammanhållning. Han har också röjt hotet om att vår bana ska bli bostadsområde. Jag har under mina år i golfen aldrig träffat en så driven klubbchef som Per. A6 har under Pers ledning haft en otroligt fin medlemsutveckling, utvecklat nätverk för sponsorer, lanserat YNPA (You Never Play Alone) samt massor med andra aktiviteter. Vad har inte hänt?

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

SGF i nytt samarbete med WWF – ska »göra golfen vildare«

Världsnaturfonden (WWF) och Svenska Golfförbundet (SGF) lanserar i dag ett nytt samarbete …