Gimmie – kan bli nästa storsäljare i golfshopen… och den är bra för ditt spel

Gimmie Vitamins föddes som idé efter två varma golfrundor i högsommarvärme 2021. 

Efter rundorna öppnade Johan, en av grundarna, sin golfbag och – ut ramlade en hel drös med urdruckna pet-flaskor…

Han tänkte:

”Det måste finnas smartare sätt än att behöva dricka ljummen dryck ute på banan, ett sätt där man också får i sig de vitaminer och mineraler och den energi som man svettas bort under timmarna på golfbanan. Så då började jag fundera på vad man egentligen skulle ha med sig för något i golfbagen.”

I dag, ett år senare, vet vi.

Gimmie Vitamins i shopen på Ullna…

Just nu är Gimmie Vitamins på väg ut till golfbutikerna som nu fått en produkt som ger dem en enkel merförsäljning. Gimmie Vitamins säljs i form av brustabletter och tar därför väldigt liten plats i bagen. Men det handlar inte bara om själva drycken utan lika mycket om hur den förvaras under rundan.

Johan tog fram en särskild kyltermos. Han började leta efter modeller hos olika tillverkare och leverantörer, och fastnade slutligen för en mycket smidig modell som håller kylan i upp till 18 timmar och värme upp till 6 timmar.

”I dag förstår jag inte varför jag inte skaffade en termoflaska tidigare. Dom är så bra att ha. Nu kan jag dricka kall dryck samtidigt som jag håller mig skärpt och pigg under hela golfrundan,” menar Johan.

Termoflaskorna kan även beställas i specialversioner med exempelvis golfklubbens logotyp på ena sidan.

Den andra och minst lika viktiga byggstenen i Gimmie-konceptet var att få till en dryck som var både god och verkningsfull. Här gick det inte att kompromissa!

”Jag ville smaksätta vattnet med god smak och bra innehåll. Så även gällande den biten började jag leta efter någon som tillverka och leverera en ny brustablett enligt mina specifikationer.”

Efter en del letande, samtal och möten hittade teamet bakom Gimmie Vitamins en leverantör som kunde hjälpa dem att ta fram en ny brustablett från scratch. 

”Så sommaren och hösten gick åt att komponera och prova oss fram till bästa möjliga smak och innehåll”, säger Johan. 

Slutligen fastnade man för en citrus- och limesmak innehållande B-vitaminer, C-vitamin, magnesium och zink.

Gimmie innehåller B-vitaminer, C-vitamin, magnesium och zink. Magnesium bidrar till normal muskelfunktion och C-vitamin bidrar till att minska trötthet och utmattning. En brustablett löses upp i 3 deciliter vatten

Att drycken skulle säljas i form av brustabletter var en självklarhet eftersom det var den smidigaste lösningen, både för golfshopen och för golfaren. Brustabletter väger lite och tar liten plats i bagen. 

Dessutom kan de enkelt få en snygg exponering i närheten av kassorna i golfshopen eller receptionen. Det borgar för en enkel och lönsam merförsäljning.

En tub med Gimmie Vitamins innehåller 20 brustabletter. I kombination med en flaska och vatten så ger den 20 drycker.

Golfklubbar och golfbutiker köper in tuberna i tråg om 12 stycken i varje.

”Vi erbjuder klubbarna en marginal på mer än 50 procent i inköpspris jämfört med priset till konsument. Så det är en hälsosam och smidig produkt för golfaren och en lönsam marginalprodukt för klubbarna att erbjuda vid kassan i shopen, receptionen eller restaurangen”, säger Johan.

Efter cirka en månad på marknaden finns Gimmie Vitamins redan på över 20 golfklubbar. Däribland Forsbacka, Knistad, Arninge, Salem, Wäsby, Bro-Bålsta, Sollentuna, Ullna med flera – och växer nu varje dag med nya klubbar.

”Så det känns onekligen som att det är en produkt som gillas”, säger Johan.

Läs mer: Gimmie Solutions

Kontakt – klicka här.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Promotion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Husqvarna Ceora kan förändra golfbranschen i grunden

Det finns 38 000 golfbanor runt om i världen. Samtliga klipps av en människa som sitter på…