Hem Ekonomi & affärer A-ROSA Resort ansöker om värdskapet för Ryder Cup 2018

A-ROSA Resort ansöker om värdskapet för Ryder Cup 2018

 

Det tyska golfresortet ”Sport & SPA Resort A-ROSA Scharmützelsee” har ansökt om värdskapet för Ryder Cup 2018. Ansökan är inlämnat till RC Deutschland GmbH, som i juni i år beslutar vilken golfanläggning, som ska representera Tyskland i konkurrens med de övriga europeiska sökanden om värdskapet för Ryder Cup 2018.

Sport & SPA Resort A-ROSA Scharmützelsee vill gärna vara värd för Ryder Cup 2018 – en av världens största sportevenemang. Därför har det tyska resortet  tillsammans med Sporting Club Berlin lämnat in en värdskapsansökan till det officiella tyska ansökningsbolaget RC Deutschland GmbH. Ett bolag som bildades hösten 2008 med avsikt att få den traditionsrika golfturneringen till Tyskland år 2018, då den åter spelas i Europa. I juni i år kommer RC Deutschland, att fatta beslut om vilken av de tyska sökande som ska representera Tyskland i konkurrens med Sverige, Spanien, Portugal, Franrike och Holland, som alla har ansökt om att bli värd for Ryder Cup 2018. Vilken sökande som kommer att få värdskapet avgörs av Ryder Cup Ltd. i Wentworth-London under hösten 2010.

 

Att Sport & SPA Resort A-ROSA Scharmützelsee ställer upp som kandidat till värdskapet för Ryder Cup 2018 kommer nog inte som någon överraskning i golfkretsar, där resortet är väl känt långt utöver Tysklands gränser. Det eksklusiva resortet i Bad Saarow, 7 mil sydöst om Berlin, tillhör ett av Europas ledande golfresorts. Dess sammanlagda areal är större än Monaco och bjuder på ideala förhållanden för ett event som Ryder Cup, som inte bara kräver utmärkta golfbanor, utan även massor av plats för de upp emot 70 000 dagliga besökarna. Således omfattar resortet hela fyra golfbanor – tre 18-hålsbanor och en 9-håls par 3-bana. Golfanläggningen är den enda i Tyskland, som är klassificerat som ”5-stjärnigt superior” av förbundet Der Bundesverband Deutscher Golfanlagen. Anläggningen har tidigare varit värd för stora turneringar såsom German Open och är speciellt välkänd för sina två spektakulära 18-hålsbanor, som är designade av de berömda golfspelarna Nick Faldo och Arnold Palmer.

 

Sport & SPA Resort A-ROSA Scharmützelsee, som precis har genomgått en större renovering, har under det senaste året fått många lovord och priser. Senast i februari 2009, då det fick utmärkelsen som Europas bästa golfresort av den välrenommerade tidningen GOLFmagazin. Dessutom fick resortet den prestigefyllda World Travel Award i kategorin ”Germanys Leading Golfresort” hösten 2008. ”Dessa utnämningar blev de avgörande skälen till att ansöka om värdskapet för Ryder Cup”, berättar Holger Hutmacher, Direktör för A-ROSA Resort Management GmbH. ”Med dessa utmärkelser har vi nämligen även fått objektiva erkännanden, att vi är ett av Europas ledande golfresorter”, fortsätter Holger Hutmacher. Förutom att resortet är synnerligen väl ägnad för turneringen framhäver Holger Hutmacher områdets goda infrastruktur: ”Vi har inte bara Tysklands bästa golfbanor, utan ligger dessutom endast 45 minuter från Berlin och 30 minuter från den kommande flygplatsen Berlin Brandenburg International. Således kommer både spelare och åskådare att kunna ta sig snabbt och bekvämt till eventet. Det är ett stort plus med vårt resort”, avslutar Holger Hutmacher.

 

Läs mer om Sport & SPA Resort A-ROSA Scharmützelsee på www.arosa.de <http://www.arosa.de> .

 

Bolaget A-ROSA Resort Management GmbH omfattar Hotel Neptun i Warnemünde samt kedjan A-ROSA Resorts, som består av sammanlagt tre 4- och 5-stjärniga spahotell i Tyskland och Österrike – ”Grand SPA Resort A-ROSA Travemünde”, ”Sport & SPA Resort A-ROSA Scharmützelsee” och ”Grand SPA Resort A-ROSA Kitzbühel”.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nytt försök: nu lanseras Greenfee Outlet – igen!

Redan förra året skulle Greenfee Outlet lanseras i Sverige men teknikproblem satte stopp. …