Hem Banor & klubbar Succé för nya medlemsformer på Kalmar golfklubb

Succé för nya medlemsformer på Kalmar golfklubb

Kalmar golfklubbs beslut att införa tre nya medlemsformer har blivit en succé!
Sammanlagt har Kalmar GK fått 375 nya medlemmar tack vare de nya medlemsformerna under 2008 och 2009 – en tid när många av landets klubbar drabbats av medlemsflykt.

[ad#ad-4-liten]
• Medlemsformen Medlem utan lån har lockat 90 % av de nya medlemmarna under 2008 och 2009.
• Medlemsformen Greenfeemedlem med lån har väckt många av de passiva medlemmarna, som stod i valet och kvalet att lämna klubben.
• Medlemsformen Greenfeemedlem utan lån vänder sig till dem som spelar få ronder på hemmabanan, cirka 4-5 ronder eller färre per år, och ska ses som ett alternativ till billigt greenfeemedlemskap i andra klubbar.

– På Kalmar golfklubb försöker vi möta golfarens nya behov och önskemål. Vi beslutade redan 2005 att se över våra medlemsformer, och det är resultatet av detta vi ser nu med ett ökat antal nya medlemmar.

Det säger Jimmy Grön, klubbchef på Kalmar golfklubb som genomgår en totalöversyn, där alla nya medlemmar blir ett positivt tillskott i kassan och är med och finansierar ombyggnaden: Den gamla bansträckningen, som var en av Sveriges mest populära före sin omläggning 1992, återskapats av banarkitekten Pierre Fulke. Dessutom byggs greener och greenområden om.

Invigningen är planerad till 1 juli. 285 mm regn under 90 dagar i början av byggtiden kan dock göra att invigningen förskjuts något. Under byggtiden är 27 hål öppna: Nya 18-hålsbanan (1992) och niohålsslingan, som också välkomnar pay and play.

Byggkostnaden beräknas bli drygt fyra miljoner kronor högre än budgeterade tolv miljoner. Orsaken är beslut om kvalitetshöjningar under byggtiden – bland annat har hål två modifierats med målet att bli ett av Sveriges mest omtalade hål – samt fördyrande insatser på grund av ökade volymer och regnmängden. Kostnadshöjningen har godkänts av årsmötet.

– Vi stod inför ett vägval: Att göra en ganska bra bana enligt budget, eller att investera ytterligare och göra en mycket bra bana. Vi valde det senare. Det kommer att löna sig i längden, eftersom det ökar upplevelsen av anläggningen betydligt, säger Jimmy Grön.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

En kommentar

 1. Sebastian Marmolin

  tisdag, 7 april, 2009 at 19:45

  Bra gjort!

  Har ni sett hur vi på NTGK arbetar?
  Vi har nästintill bytt alla medlemsformer och hittat en marknadsanpassning som gjort att det finns att medlemskap för alla.

  Svårt att säga vilken tillväxt vi har än, med tanke på att vi inväntar en del betalningar, men runt 1000 medlemmar i tillväxt vågar jag absolut säga.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nytt försök: nu lanseras Greenfee Outlet – igen!

Redan förra året skulle Greenfee Outlet lanseras i Sverige men teknikproblem satte stopp. …