Hem Banor & klubbar Bro Bålsta: Så gjorde de en vinst på 750 000 kronor förra året

Bro Bålsta: Så gjorde de en vinst på 750 000 kronor förra året

När Bro Bålsta GK stängde böckerna för räkneskapsåret 2008 visade de ett resultat på 743.000, plus bör kanske tilläggas i dessa tider. Balansräkningen visar också att det finns nästan 7 miljoner på banken.

Det är resultatet av en offensiv satsning på bred front under att antal år, menar Göran Söderquist, idrotts- och informationsansvarig på klubben.

Och ger en rad förklaringar till framgången:

 

• 2005-2006 Investerades över 2 miljoner i 18-hålsbanan. Ny maskinpark inskaffades också för att möjliggöra att hålla hög kvalité på alla spel- och träningsytor.

• Klubben har en bred verksamhet för alla, men kanske framför allt en juniorverksamhet som syns och märks, så har det inte alltid varit. För 5 år sedan var det 80 juniorer i träning och en handfull ledare som var aktiva. Under 2008 var det över 200 juniorer som deltog i en verksamhet som  består av träning, spel, tävling och en del annat skoj. Dessa juniorer leds av över 40 ledare som är utbildade av klubbens egna utbildarteam i ”Golfens ledarutbildning steg 1 och 2”.

• Vi fortsätter att investera i anläggningen, under 2008 byggdes en ny pitchgreen på klubbens övningsfält. Detta var inte gratis, men tack vare bra juniorverksamhet kunde denna investering delfinansieras med medel från Idrottslyftet och RF. Den kommer framöver att komma alla till del.

• Vi är lyhörda för vad som händer i vår omvärld, och planerar för att fortsätta att utveckla såväl anläggning, som verksamhet och service. Bro-Bålsta GK är en klubb med ambitioner som tror att röda siffror på banan ger svarta siffror i resultaträkningen.

[ad#ad-4-liten]

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nytt försök: nu lanseras Greenfee Outlet – igen!

Redan förra året skulle Greenfee Outlet lanseras i Sverige men teknikproblem satte stopp. …