Hem Marknad & media 10 golfbanor i gemensam marknadssatsning – vill locka stockholmare på sikt

10 golfbanor i gemensam marknadssatsning – vill locka stockholmare på sikt

Tio golfklubbar i Skaraborg har bildat Golfa i Skaraborg – en marknadssatsning som ska locka golfare från Stockholm. Marknadsföringen utgår från ett gemensamt filmmaterial och en gemensam webbplattform.

Det är första gången golfklubbarna i Skaraborg marknadsför sig tillsammans.

– Vi tycker att det är jätteklokt att vi nu går samman och marknadsför alla våra golfbanor i Skaraborg gemensamt. Tillsammans kan vi erbjuda stor variation på både banor och miljöer, säger Dan Persson, VD på Knistad Herrgård. 

Under cirka ett år har arbetet pågått med att samla ihop ett gemensamt material.

Arbetet har gjorts inom ramen för projektet Visit Skaraborg, där alla turistorganisationer jobbar tillsammans med att samlat visa upp utbudet i Skaraborg. 

– När vi lägger samman våra produkter blir vi unika genom att kunna visa upp ett så stort utbud på en så liten yta. Som besökare kan man välja sitt favoritboende och sedan ha ett stort antal besöksmål på dagsreseavstånd, i detta fall 10 golfbanor, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde. 

Målgruppen för paketeringen är Stockholm och Mälardalen med en förhoppning om att man ska förlägga sin golfresa i området mellan Vänern och Vättern.

Filmerna är producerade i olika versioner som vänder sig till golfparet eller till tjej- eller killgänget. 

– Under rådande reserestriktioner är det naturligtvis inte läge att vända sig med en marknadsföring till dessa regioner. Istället väljer vi att visa upp ytterligare ett exempel för skaraborgarna på vad som finns inom en timmas resa. Det kan ju också vara en spännande upplevelse att boka in sig för en hemester på något av alla olika typer av boenden vi har i Skaraborg. säger Jessica Bergstrand. 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Golfbanor går samman för att locka turister till Skaraborg

12 golfbanor i Skaraborg har gått samman för att gemensamt visa upp sig. Målet med initiat…