Hem Banor & klubbar Ystad Golfklubb tilldelas Golfens miljöpris 2019

Ystad Golfklubb tilldelas Golfens miljöpris 2019

SGA och SGFs Natur och Miljöpris delats ut varje år under banketten på SGF s förbundsmötet i slutet av april. I år senareläggs förbundsmöte på grund av Covid-19 viruset.

Därför har SGA och SGF valt att redan nu tillkännage vinnaren av Golfens Miljöpriset för 2019.

Och vinnaren är Ystad GK med banchefen Mattias Bengtsson i spetsen.

Ystad GK bildades redan 1930 och är stolta över att vara den 14:e golfklubben som blev invald i Svenska Golfförbundet. Klubben har i många år jobbat tillsammans med kommunen, och i synnerhet kommuns ekolog, för att framhäva det kustlandskapet som banan byggdes på.

I skötsel av golfbanan används både får, grisar och bin. Den senare tidens arbetet med banan har inneburit en återplantering av ljung som hade nästan försvunnit från området. Det senaste stora projektet som kommer att gynna både golfare och djurliv är att återskapa en bäck som rinner genom området. 

Förutom priset på 25 000 kronor får Ystad GK titulera sig årets miljöanläggning 2019.  

Motivering lyder:

Ystad GK visar vägen på hur naturen runt våra golfbanor kan tas om hand på ett extraordinärt sätt. Genom ett hängivet arbete, där nygamla metoder används för att sköta naturområden, har klubben med sin banchef i spetsen lyckats förena golfbaneskötsel med naturskötsel på naturens villkor. Med ständigt stöd och kontakt med kommunens ekolog jobbar klubben kontinuerligt med att hitta nya lösningar att förbättra golfbanan för sina medlemmar och gäster, men med naturen i fokus. Den strävan gör att Ystad GK tilldelas Golf Sveriges Miljöpris för 2019.      

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nytt försök: nu lanseras Greenfee Outlet – igen!

Redan förra året skulle Greenfee Outlet lanseras i Sverige men teknikproblem satte stopp. …