Hem Marknad & media Svenskar puttade hem storpotten i nya pop-golfen!

Svenskar puttade hem storpotten i nya pop-golfen!

Golfen är inne i en fas där spelet söker nya vägar.

Efter inomhusgolf i simulatorer så kommer nu Popstroke!

Fenomenet med den här typen av hybridbanor utomhus i restaurangmiljö är kanske inte nytt men det börjar bli hett. Anar man.

Den här veckan spelades årets första tävlingar på något som döpts till Popstroke Tour Series i Orlando, USA. Tävlingarna spelas på Popstroke-anläggningar som bygger på ett underhållningskoncept som rymmer både puttning (minigolf), gastronomi och livets goda.

Sex anläggningar finns redan i USA och fler är under projektering.

Tiger Woods är en av delägarna och tillsammans med TaylorMade Golf smids stora tillväxtplaner och Popstroke är redan värderat till 7 miljarder svenska kronor.

Just nu befinner sig fem svenska puttare av klass i Orlando för att vara med och göra upp om rätt stora pengar.

Mattias Hägglöf, Sundbybergs BGK, Alexander Malina, Tantogårdens BGK, Gunnar Bengtsson, Askims BGK
Kevin Sundström, Sundbybergs BGK, Hans Olofsson, Kungälvs BGK

De svenska spelarna levererade med besked.

Först avgjordes en Stroke Play (4 rundor 18 hål slagspel) om 15 000 dollar, där vinnarens del var 5000 dollar. Gunnar Bengtsson tog hem en klar seger efter imponerande spel hela vägen som landade på 14 under par, tvåan stannade på 10 under par. Övriga svenskar placerade sig enligt följande:

Mattias Hägglöf och Alexander Malina kom på delad sjätte plats (-8).

Kevin Sundström var -6 under par och kom på 13:e plats och på 19:e plats hittar vi det svenska lagets kapten och tillika golfbarens ägare, Hans Olofsson som var -2.

Därefter följde en så kallad high roller med startavgift på hela 5 000 dollar och med bara åtta deltagare, men också möjlighet att vinna en ännu större prischeck där vinnarens del var 20 000 dollar.

Alla fem svenskar deltog i denna tävling som hade tre priser över tre varv slagspel.

Hans Olofsson visade tydlig lust till revansch ganska direkt, och gjorde –4 på runda 1 vilket följdes upp med nytt banrekord via en runda på 29 slag, –7. Den rundan avslutades med fyra raka ettor (spik), vilket chockade både motspelare och publik då just hål 17 och 18 var rejält svåra. 

Med en ledning på fem slag inför sista rundan skulle Hans bara knyta ihop säcken, men lite för många misstag i kombination med att Kevin Sundström och Mattias Hägglöf rullade i spik efter spik satte press och plötsligt var det bara bana 18 kvar. Där sätter Mattias en vass etta för att gå upp på lika på –10 totalt och pressa Hans till att slå en tvåa för särspel via sudden death. Hans klarade pressen och la även i två raka tvåor på sudden death som avgjordes på hål 18, Mattias matchade den första men en trea i andra sudden death-omgången innebar att segern och 20 000 dollar hamnade hos Hans Olofsson. Mattias tog hem 12 000 dollar och Kevin som var bara ett slag efter tog hem 8 000 dollar för tredjeplatsen.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Alfredsson och Brasier väljs in i Sveriges Golf Hall of Fame

Helen Alfredsson hedras med Golfsveriges högsta utmärkelse. Även tränarlegenden och banark…