Hem Utrustning & prylar Ping släpper ny träningsapp för Apple Watch

Ping släpper ny träningsapp för Apple Watch

Ping lanserar i dag en app med en Golf Workout-funktion, gjord för att användas med Apple Watch. Appen registrerar och lagrar rörelsemönster, svingtempo och statistik.

I Ping-appen finns också en uppdatering av iPing, träningsverktyget för puttning som ansluts till putterns skaft med en iPing Cradle och som också fungerar med iPhone.
Ping-appen kan laddas ned gratis från App Store, där den kompletta versionen av Golf Workout finns tillgänglig som köp inuti app.
– Golf Workout för Apple Watch ger en stor fördel för golfare utan att störa det lugn som så många utövare söker i spelet, säger David Solheim, Pings vicepresident.
– Vi tror starkt på att elektronisk teknik kan spela en positiv roll i framtiden för golf, men de måste användas på ett organiskt och så diskret sätt som möjligt. Genom att utnyttja möjligheterna hos Apple Watch, har vi enheten för att skapat en upplevelse som hjälper golfaren att förbättra sitt spel via sensordata.

Enligt Solheim fokuserade Pings applikationsutvecklare på att synliggöra golfens hälsofördelar med hjälp av nyckelstatistik som samlas in via Apple Watch. Golf Workout mäter hjärtfrekvens, antal steg och förbrända kalorier i antingen Swing Practice eller golfläge.

– En av fördelarna med Apple Watch är möjligheten den ger att registrera dina fysiska aktiviteter. Det har lett till att populariteten av Apple Watch ägare utmanar sig till ”stänga sina Aktivitets Rings” dagligen ”, säger Solheim.
– Med Golf Workout funktionen får du Workout kredit under din runda eller medan du tränar. Det är ett bra sätt att få lämplighet inslag av golf i den allmänna konversationen av många fördelar golf har att erbjuda nuvarande och framtida spelare.

I Swing Practice-läget, kan golfaren mäta rörelsen i bak- och framsving, vilket ger ett mått på tempo för att finslipa rörelsen. Play Golf-funktionen ger statistikfokuserade golfare möjlighet att ta del av viktiga data, inklusive fairwayträffar, greenträffar och puttar per runda. Man kan också få en utvärdering med Ping-appen på Apple Watch.

– Vi letar efter tekniska lösningar som ger golfaren en bättre upplevelse och hjälper honom eller henne att spela bättre och njuta mer av spelet, säger Solheim. Vi ser Apple Watch som ett led i denna strategi.

iPing-funktionen har uppdaterats med ett nytt grafisk gränssnitt som ger golfaren två alternativ som ska leda till förbättrad puttning. I Övningsäget, kan golfare fokusera på att förbättra de viktigaste delarna i stroken, inklusive tempot. Putting Handicap-funktionen analyserar en serie av fem puttar för att bestämma jämnheten. Varje fem-puttsession lagras för framtida jämförelser där golfaren också kan utmana sig själv att sänka sitt putt-hcp (PHcp). Ping har tagit fram nya iPing-vaggor som passar iPhone 6, iPhone 6s och iPhone6 ​​Plus.

– När den kom för fem år sedan, blev iPing ett viktigt verktyg för förbättring och användes av golfare på alla nivåer, säger Solheim.
– Den nya versionen förenklar upplevelsen men erbjuder samma fördelar när det gäller att förbättra sig på greenerna.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…