Hem Banor & klubbar Så blir nya Lidingöbanan – renoveringen klar i höst

Så blir nya Lidingöbanan – renoveringen klar i höst

Ekholmsnäs Golf på Lidingö har sedan tidigare renoverat klubbhuset och träningsanläggningen inklusive driving range och närspelsområde har byggts ut.

Arbetet med den nya golfbanan har pågått i över ett år men kommer att avslutas under hösten. 

– I dagarna är det ett år sen vi påbörjade byggnationen av nya golfbanan. Det har varit 12 månader av grovarbete för att få till de förutsättningar som krävs för att bygga en riktigt fin ny golfbana, säger Johan Mihkelson Ringqvist, ägare av Ekholmsnäs Golf Lidingö AB.

Den gamla banan var trots dess korta hål utmanande och ställde krav på både precision och kondition. Avsaknaden av ordentliga spelytor samt svårskötta områden runt golfhålen gjorde att banan med åren blev allt med svårspelad.

Hösten 2021 inleddes därför arbetet med att bygga en ny golfbana från grunden, med ny bansträckning och layout. Samtliga tees, fairway och greener byggs om från grunden. Den nya golfbanan kommer att ha grästees på samtliga hål.  

– I augusti påbörjar vi arbetet med att lägga ner ny bevattning samt byggnation av greenytorna. Vi har ungefär tre månader av markarbete kvar och under den perioden ska bevattningen komma på plats, greener och tees byggas samt fairway sås.

– Vi rullar ut färdigt gräs på samtliga greener och tees vilket garanterar snabb etablering inför golfsäsongen 2023. Vi ser nu fram emot att avsluta byggprocessen och öppna den nya golfbanan under försommaren 2023. 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så tredubblade Ängelholms Golfklubb antalet juniorer på två år

2022 hade Ängelholms Golfklubb 86 betalande juniorer i klubben. I år är de 256, vilket är …