Hem Marknad & media RUFF tar nästa steg – tar fram nytt koncept för driving range-utveckling

RUFF tar nästa steg – tar fram nytt koncept för driving range-utveckling

Parallellt med utvecklingen och etableringen av indoorgolf och golflounger har RUFF arbetat med att rita prototyper och utveckla konceptet för byggnation av driving ranger. Fokus ligger på teknik, bekvämlighet och tillgänglighet. Namn på dessa konceptranger blir RUFF Range.

– Vår ambition har varit att knyta till oss de bästa leverantörerna inom driving range-segmentet och utveckla samt paketera produkten. Ranger har sedan länge stått still i utveckling och modernisering. Vi tycker det är hög tid att ändra detta, berättar Anders Sundin, VD på RUFF Golf. 

RUFF Range byggs i nära samarbete med stora aktörer som Trackman (radarteknik för driving range från Danmark) och Range Servant (bollhanteringssystem och andra rangeprodukter från Sverige). 

Range Servant har varit med och utvecklat driving ranger i närmare 40 år och har nu satt stort fokus på att fortsätta just detta arbete.

– Vi inledde vår dialog med RUFF Golf tidigt under hösten 2021 och insåg att vi hade samma ambitioner att fortsätta utveckla golfen. Den paketering av RUFF Range som nu lanseras i Sverige är helt i linje med hur vi ser framtidens Driving Rangemiljö, säger Daniel Steen som är marknadsansvarig på Range Servant.

RUFF Range etablering är redan i gång och man jobbar nu med de första etableringarna för sommaren 2022.

– Vi på RUFF Golf är ute och träffar golfklubbar och i tätt samarbete med Range Servant fångar vi upp intresset från klubbchefer och styrelser på golfklubbar runt om i landet, som ser behov och intresse i att ta sin Range in i 2020-talet, säger Anders Sundin. 

Vad som definierar produkten RUFF Range är att tankesättet liknar RUFF Indoor med stort fokus på design, teknik och en härlig, bekvämlig miljö att vistas i tillsammans med klubbens golfare, vänner, familj och arbetskollegor. Därtill utvecklar RUFF Golf existerande driving ranger och tar de största investeringarna med byggnationer, teknik och bollsystem med samtliga rangeinventarier. 

– Den här typen av driving range är något som jag är övertygad om kommer att öka träningsglädjen för både medlemsgolfaren och elitspelaren. När jag inledde min satsning som motiverad junior, så fanns det inte några liknande träningsmöjligheter att tillgå. Med Trackman-teknologin erbjuds alla besökare på RUFF Ranger en modern spelupplevelse för golfspelare, nybörjare som proffs. Jag är övertygad om att RUFF Ranger kommer att bli givna destinationer för motiverade golfare, säger Wille Schauman som är delägare i RUFF Golf.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Klassiker tillbaka – de tar över Företagsgolfen efter Göran Oredsson

Företagsgolfen är tillbaka. Sveriges och en av världens äldsta företagsgolftävlingar har v…