Hem Folk UPPDATERAD De blev Bo och Birgit Engdahls första stipendiater

UPPDATERAD De blev Bo och Birgit Engdahls första stipendiater

Golfentrepenören och banbyggaren Bosse Engdahl har varit med och byggt över 70 svenska golfbanor. Tillsammans med sin fru Birgit har han ju skapat stiftelsen Bo och Birgit Engdahls stipendiefond vars syfte är att årligen stödja ungdomar som vill utbilda sig inom golfbaneområdet till exempel golfbanebyggare, greenkeeper, banarkitekt eller liknande. 

I år är stipendiet på 10 000 kronor och den förste stipendiaten blev Emil Flysjö på Bredareds GK. Han tilldelades priset onsdagen 2 mars. 

Dagen därpå var det Zackarias Wessman, Vellinge Golfklubb, som överraskades av en check på samma summa, 10 000 kronor, från Bosse och Birgit Engdahls stipendiefond.

Zackarias blev upplurad till klubbhuset på en fika med chefen och möttes inte bara av kaffe utan även av paret Engdahl.Göran Tyrsing, kanslichef på SGA, säger:

– Ingen har nog byggt så många banor eller varit verksam så länge i svensk golfbanebyggnad som Bosse. Han startade 1959 och jag vet att han fortfarande hjälper vissa banor med deras förbättringsarbete. Nu ger Bosse och Birgit tillbaka till golfbranschen i form av deras stipendiefond.

Redan nu går det att söka till nästa års tipendie till sin utbildning. Unga, intresserade killar och tjejer söker genom att maila till:
kansli@sgariks.se

– Skriv om era ambitioner, er erfarenhet av golfbranschen och varför ni vill ha en karriär inom golfbanebyggande, golfarkitekt yrket eller Greenkeeper yrket. 

 

Bosse Engdahl
Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Folk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han är SGF:s nye förbundsläkare

En distriktsläkare från Östergötland, med golf som hobby, tar över huvudansvaret som förbu…