Hem Banor & klubbar Romeleåsen konverterar medlemslån till spelrätter

Romeleåsen konverterar medlemslån till spelrätter

Romeleåsens Golfklubb säkerställer ekonomin för att möta golfens förändrade framtid – konverterar medlemslån till spelrätter.

Golfklubben som firade sitt 40-års jubileum i år, har under alla sina år stått på stadiga ekonomiska ben. Men efterhand som förändringens vindar nått golfen har golfklubben också fått sin beskärda del och under de senaste åren arbetat med förändringar för att möta den nya situationen. Till saken hör också att golfklubbens geografiska belägenhet, på Romeleåsens sluttningar, skapar en växtzon som mer liknar småländska höglandet än Skånes normala.

Det innebär att banan oftast är stängd från mitten av november tills säsongöppningen i slutet av mars. Flera banor i vårt närområde med havsnära belägenhet kan då erbjuda åretrunt- öppna greener under snöfria vintrar. En ytterligare konkurrentutsatt jämförelse att hantera som klubbansvarig.

Eftersom vår bana vanligen är öppen för spel på öppna greener endast 8 månader på året ville vi erbjuda våra medlemmar ett alternativ utan att kostnaderna ökade för dem eller Klubben. Resultatet blev ett utbyte med två andra klubbar i regionen under mottot: ”Betala årsavgift för en Klubb spela på tre”!

Startades med en klubb som försök 2007, utökades sedan med ytterligare en 27-hålsanläggning tillika under 2008.
Stor succé som redan nu är prolongerad för 2009.
Slutligen det som skapat den bästa förutsättningen för en god framtida ekonomi!
Vid extra Föreningsstämma/Årsmöte beslutade medlemmarna den 20 november i år enhälligt att förvandla Klubbens medlemslån till Spelrätter med omedelbar verkan.

Detta tillsammans med nya medlemsformer för att möta golfarens önskemål, utökat juniorprogram och attraktiva greenfeepaket gör att vi ser framemot ljusare tider i alla avseende och med god framtidstro.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…