Hem Banor & klubbar Borstahusen i Landskrona går mot rekordsäsong?

Borstahusen i Landskrona går mot rekordsäsong?

Förhandsbokningen till Borstahusens semesterby och Landskrona golfklubb har aldrig varit så högt som inför årets besökssäsong. Redan nu är i stort sett alla stugor uthyrda under april och trots den ekonomiska krisen är antalet bokningar från april och fram över sommaren 18% högre än vid samma tidpunkt föregående år. Det är golfgäster och ett ökat antal utländska gäster som förklarar den stora ökningen.

[ad#ad-4-liten]
– De satsningar som vi gjort med nyrenoverade stugor och Landskrona golfklubbs ombyggnad av sin huvudbana sammanfaller i år och detta har skapat ett stort intresse från golfspelare i vår omgivning,, Vi har aldrig tidigare varit med en så stor mängd förfrågningar inför vår och sommar som vi haft under den här vintern, säger Göran Nyström, VD för Landskrona stugby och camping AB.

– Särskilt glädjande är det stora intresset från våra nordiska grannländer. Vi har i år inbokade grupper från Finland, Island, Norge och Danmark, så det kommer att arta sig till en stor nordisk förbrödring på Landskrona golfklubbs träningsanläggning i vår, fortsätter Göran Nyström.

Under 2007 och 2008 har 30 av stugbyns 86 stugor byggts om för att motsvara moderna krav på standard. Två tredjedelar av stugorna har nu en standard som motsvarar hotellboende. Parallellt med denna satsning har Landskrona GK:s äldsta bana fått helt nya greenområden med design av golfbanearkitekten Peter Chamberlain. Den nya utformningen av banan testades under 2008 års SAS Master Tour tävling i september. De goda betyg som bana och arrangemang fick gör att tävlingen nu återkommer till Landskrona och den blir samtidigt också en deltävling för den danska Ecco-touren.
– Vi har nu tillsammans blivit ett mycket slagkraftigt golfresmål, säger Landskrona GK:s intendent Håkan Anderberg. De flesta golfturister vill bo intill banan och det finns inte många anläggningar som kan erbjuda två 18-håls banor som intill sig har ett boende med så bra kvalité och stor kapacitet som semesterbyn.

En stor del av vårens bokningar består av träningsläger för olika golfklubbar. Listan över besökande klubbar veckorna runt påsk innehåller klubbnamn som Oppegård, Grönmo, Mark, Oslo, Wäsby, Täby, Golfklubburinn Oddur, Lysegården, Ågesta, Alingsås, Falun-Borlänge, Lidköping, Ljungbyhed, Arninge, Torshälla, Strömstad, Trollhättan, Högbo, Falkenberg, Laholm, Lysegården, Leksand, Isaberg och Drammen.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Åsundsholm satsar 10 miljoner på bana och hotell efter emissionen – siktar på topp 50

Åsundsholm Golf & Country Club var nära att läggas ned för tre år sedan. Det var då de…