Hem Ekonomi & affärer Prispengar ökar på Nordea Tour – 8,5 miljon kronor står på spel

Prispengar ökar på Nordea Tour – 8,5 miljon kronor står på spel

Det blir en ökning av prissumman på touren totalt med 705 000 kronor, till 8,5 miljoner kronor på Nordea Tour damer!

På damernas tour blir det dessutom fem nya tävlingar och Let´s Dance Tina Thörner som föreläsare.

Prispengarna på damernas tour ökar med 200 000 kronor, till totalt över tre miljoner kronor. Ökningen på herrarnas tour var en halv miljon kronor till nästan 5,5 miljoner kronor, så blir alltså den totala prissumman för 2011 hela 8,5 miljoner kronor: En ökning med cirka tio procent från 2010!

– Vi är förstås både nöjda och stolta att kunna presentera detta i en tid när många idrottsevenemang har det svårt att få ihop ekonomin. Vi tar det som ett kvitto på att vi har en produkt som blir allt starkare, och som uppskattas av allt fler, bland andra partners och spelare, säger Louise Permelin, vd på SGT, Svenska Golftourerna AB.

Nordea Tour är en språngbräda ut i proffsvärlden och många världsstjärnor, såsom Annika Sörenstam, Sophie Gustafsson och Anna Nordqvist, har börjat sina karriärer på den svenska golftouren. Under 2011 får spelarna ytterligare ett tillfälle att vässa sitt spel, då touren går från 13 till 14 tävlingar.

Fem nya tävlingar finns på programmet: Ljungbyhed Park PGA Ladies Open, A6 Ladies Open, Norrporten Ladies Open, Helsingborg Ladies Open och S:t Ibb Ladies Open, som tidigare var en tävling på herrarnas tour.

– Det är otroligt roligt att så många svenska golfklubbar vill vara med och arrangera damtävlingar på Nordea Tour, säger Louise Permelin.

Damsäsongen avslutas med finalen Nordea Tour Championship by Fredrik Jacobson, 30 september-2 oktober.

På flera av tävlingarna är touren mer engagerad i dagarna med Pro-Am, och genomför då ett event med seminarium och underhållning i samband med middag och prisutdelning. I år är det rallydrottningen Tina Thörner, högaktuell i TV4:s Let´s Dance, som i huvudsak kommer att vara föreläsare på seminariet för Pro-Am-deltagarna.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nytt försök: nu lanseras Greenfee Outlet – igen!

Redan förra året skulle Greenfee Outlet lanseras i Sverige men teknikproblem satte stopp. …