Hem Banor & klubbar Fler tävlingar på Swedish Golf Tour 2018 – och sex nya arrangörsklubbar

Fler tävlingar på Swedish Golf Tour 2018 – och sex nya arrangörsklubbar

Programmet för Swedish Golf Tour 2018 har offentliggjorts. SGT visar en positiv utveckling med fler tävlingar för både damer och herrar än 2017.

För damerna är elva tävlingar klara och för herrarna är 14 tävlingar på spelprogrammet inklusive ett kval till Swedish Challenge hosted by Robert Karlsson. Kvalet är en väg in till den svenska tävlingen på European Challengetour för spelarna på Swedish Golf Tour.

Swedish Golf Tour har sedan start 1984 varit ett steg på vägen för spelare som siktar mot de stora tourerna, som exempelvis Anna Nordqvist, Henrik Stenson och Annika Sörenstam.

Sex helt nya arrangörsklubbar finns med årets tourprogram däribland Skaftö Golfklubb – en klubb som under de senaste åren fått fram ett stort antal landslagsspelare och internationella proffsspelare.

Till start i Brygghuset Skaftö Open kommer förstås Frida Kinhult, meriterad hemmaspelare rankad 11:a på amatörernas världsranking, med segrar internationellt både individuellt och i lag. Som amatör gästspelade hon förra året på Ladies European Tour och slutade delad sjua i Spanien.

– Jättekul med denna satsning på min hemmaklubb, ska bli roligt att visa upp vår fina västkustbana för svensk damelit. Jag kommer hjälpa till med att locka spelare till Skaftö och utan att avslöja för mycket tror jag det blir ett riktigt bra startfält. Hade varit nice med första inskriptionen i den bucklan, säger Frida Kinhult, landslagsspelare från Skaftö Golfklubb.

Svenska Golfförbundet tog inför året över ansvaret för touren och projektledare är Frida Bräster för herrtouren och Sofia Pettersson för damtouren.

Nordic Golf Leauge
Herrtourens tävlingar ingår i Nordic Golf League där även tävlingar från danska Ecco Tour samt tävlingar i Finland och Norge ingår. Spelarna som efter säsongen slutar i topp-5 på Nordic Golf Leauges ranking får tourkort till European Challengetour till 2019.

På herrtouren blir det även nya grepp i Åhus KGK ProAm när etappriser med bonus på 15 000 kr till den med lägst score varje rond och 20 000 kr till den som även lyckas slå banrekord. Åhus KGK ProAm har med sina 650 000 kr även högst prissumma på herrtouren.

– Antalet tävlingar har haft högsta prioritet och därför vi är väldigt stolta över att presentera ett program med så många bra tävlingstillfällen för spelarna. Att kunna hälsa sex nya arrangörer välkomna till touren känns grymt roligt. Det blir en säsong med många höjdpunkter, säger Frida Bräster, projektledare för herrtouren.

På damernas tour spelas i augusti Anna Nordqvist Västerås Open by SmartProvider som även ingår i LET Access Series vilket är undertour till Ladies European Tour.

– Vi har jobbat hårt för att få till ett så bra tävlingsprogram som möjligt på den korta tid vi haft på oss sedan SGF tog över driften av touren i höstas. Vi når målet att ha minst lika många tävlingar som förra året och väntar fortfarande svar från några potentiella arrangörsklubbar. Fortsätter det så här har vi en väntelista inför 2019, säger Sofia Pettersson, projektledare för damtouren.

 

Länkar
Swedish Golf Tour:
http://www.golf.se/tavling/swedish-golf-tour

Tävlingsschema herrar:
http://www.golf.se/tavling/swedish-golf-tour/tavlingsschema/#flik-herr

Tävlingsschema damer:
http://www.golf.se/tavling/swedish-golf-tour/tavlingsschema/#flik-dam

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…