Hem Banor & klubbar Kalmar FF och Kalmar GK i unikt samarbete om grässkötsel

Kalmar FF och Kalmar GK i unikt samarbete om grässkötsel

Kalmar Golfklubb och Kalmar FF är överens om ett unikt samarbete. Kalmar Golfklubb som är proffs på gräs kommer att ta ansvar för skötselplanen på Kalmar FF´s nya fotbollsarena ”Guldfågeln Arena”.

– Vi har hjälpt till med bland annat skötselfrågor under etableringsfasen och fick tidigt idén om att det kunde utvecklas till något positivt för de båda föreningarna säger Kalmar Golfklubbs klubbchef Jimmy Grön.

– Vi tog kontakt med varandra under vintern och satte oss ner förutsättningslöst för att se om vi kunde hitta ett gemensamt avtal där vi båda kunde se vinster i olika former. Vi hade båda en stark tro på slutmålet och tack vare det gick avtalsfrågorna lätt, fyller Kalmar FF´s klubbchef Svante Samuelsson i med.

Avtalet innebär grovt beskrivet att Kalmar Golfklubb med personal och maskiner ansvarar för grundskötselplanen i form av vertikalskärning, dressning, gödsling, stickluftning mm. Dessa insatser syftar till att säkerställa förutsättningarna för att arenan ska få förhoppningsvis Sveriges bästa fotbollsplan. Kalmar FF kommer själva att ansvara för det dagliga underhållet som klippning, daggning, kritning mm.

Ola Ragnarsson i Kalmar FF hade uppdraget att hitta en lösning på skötseln och hade sedan en längre tid sneglat på de brittiska öarna där den här typen av samarbeten är mycket vanligare:

– Ofta, i alla fall i de större klubbarna, finns det en så kallad Groundmaster som har ungefär samma kompetensprofil som golfens Greenkeepers.

Johnny Petersson, ordförande Kalmar FF och Kjell Axelsson, ordförande Kalmar GK är båda mycket positiva till samarbetet och tror att det kommer att medföra många positiva effekter.

– Att två föreningar går ihop gynnar bägge varumärkena som i Sverige redan är relativt starka. Tillsammans kommer de båda föreningarna genom avtalet att sätta Kalmar på kartan ytterligare och det är positivt för alla, säger Johnny Petersson. Kalmar Golfklubb är stolta och glada över uppdraget och kommer att göra sitt yttersta för att detta ska ge positiva effekter för alla inblandade avslutar Kjell Axelsson, ordförande Kalmar GK.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så mycket bättre: Detta är hemligheten bakom den framgångsrika golfklubben

REPORTAGE: Nyckeln till framgång Tränarens funktion är instrumentell för golfklubbens utve…