Hem Banor & klubbar Haeggman får också en egen tävling

Haeggman får också en egen tävling

Peter Hanson, Patrik Sjöland, Fredric Jacobson och Peter Hedblom har redan egna tävlingar på Nordea Tour. Nu följer Joakim Haeggman och Robert Karlsson efter.

De svenska stjärnspelarna vill gärna bjuda tillbaka till svensk golf och göra något för den ort och klubb där de startat sin karriär. Joakim Haeggman känner stort engagemang för den tävling som ännu inte fått något namn men som ska spelas både på Ekerum och Kalmar, med finalrundan 2011 på Ekerum.

Haeggman, förste svensk i Ryder Cup, assisterande Ryder Cup-kapten och vinnare på Europatouren, säger att han vill vara med i hela processen, förberedelser, som värd, men också som spelare.

– Det räcker inte med att sätta sitt namn på tävlingen, här gäller det att vara med i en utveckling av svensk golf på hemmaplan. Det ser jag fram emot.

För Robert Karlsson, som nyligen vann Europatouravslutningen i Dubai, är Katrineholm och klubbens juniorer viktigt. Nu lyfter han med egna pengar (100 000 kr per år i tre år) Jättorp Open från Minitouren till en plats på Nordea Tour. Tävlingen ska spelas veckan före British Open, förhoppningsvis med världens bästa Karlsson i startfältet.

– Det här är jättebra. Vi har alla ett intresse av, och jobbar för, att utveckla Nordea Tour. Det blir ett lyft med ännu fler av våra bästa spelare involverade. Något som bör locka publiken också. Kul med Joakim Haeggman som gjort succé med sitt härliga sätt vid olika kundevenemang vi haft, säger Tomas Björklund, sponsringsdirektör på Nordea. Nordea som av Sponsorworlds läsare nyligen utsågs till Årets sponsor inom svensk idrott. Detta just för satsningen på Nordea Tour och Nordea Scandinavian Masters.

Schemat för Nordea Tour 2011 presenteras i sin helhet i februari. I år spelades 27 tävlingar, 13 för damer och 14 för herrar.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu tar robotarna över på parkbanan – klipper 7 dagar i veckan

Fyra robotgräsklippare från Husqvarna sköter i år klippningen av samtliga fairways på Park…