Hem Banor & klubbar Pierre Fulke bygger om gotländska Gumbalde: ”Det är dags för golfbanan att få ett lyft!”

Pierre Fulke bygger om gotländska Gumbalde: ”Det är dags för golfbanan att få ett lyft!”

Pierre Fulke har fått i uppdrag att renovera och bygga om Gumbalde GK. Banan ska flå ett kvalitetslyft.

Pierre Fulke fick uppdraget från Gumbalde i höstas och han ska presentera ett första utkast till utvecklingsplan om ett par veckor.

Lyft för banan

– De nya ägarna har satsat hårt på hotellet i några år och gjort det väldigt fint. Nu är det dags för golfbanan att få ett lyft, säger Pierre Fulke. Banan behöver fräschas upp helt enkelt.

– Det är mycket på Gumbalde som kan göras bättre. Och det ska vi göra  med så små medel som möjligt men som ändå ger den effekt vi vill ha. Banan ska bli vackrare och vi ska göra routingen bättre. Det är dålig rytmik i sträckningen som den är nu. Alla banor har ett bäst före-datum och det har passerats på Gumbalde som måste fräschas upp. Hur vi ska göra i detalj får vi se men vi ska höja en nivå på både skick och design.

Kommer ni att göra om routingen?

Pierre Fulke

– I vårt förslag har vi tagit bort många gångmeter… Det blir några nya hål, om än inte på obruten mark, för att få till en ny sträckning. Eftersom det inte är obruten mark så blir det inte så dyrt att bygga nya och vända på några hål. De vi ritat ser riktigt bra ut. Men jag ska inte säga för mycket eftersom jag inte har pratat med ägaren om det.

– Det är tacksamt att greenerna är lugna, platta, lagom stora och behöver inte byggas om. Måste man bygga om greener blir det genast dyrt. Vi kan hålla det på en lagom nivå. 

Locka nya gäster

Pierre menar att banrenoveringen är en del av en större plan som går ut på att lyfta anläggningen på flera plan, allt för att attrahera fler golfgäster i framtiden. 

– Hotellet är väldigt fräscht och nu vill man steppa upp ett snäpp på allt övrigt också – mat, service, bana. De ska finnas en anledning att åka till Gumbalde, helt enkelt. Vi ska försöka få dit fler gäster. De som kommer för att spela golf på Gotland ska välja att åka hit också, inte bara till Kronholmen och Slite.

 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

SGF i nytt samarbete med WWF – ska »göra golfen vildare«

Världsnaturfonden (WWF) och Svenska Golfförbundet (SGF) lanserar i dag ett nytt samarbete …