Hem Banor & klubbar Out of Bounds satsar – vill bli störst i Europas på att återvinna golfbollar 

Out of Bounds satsar – vill bli störst i Europas på att återvinna golfbollar 

Bortslagna golfbollar hämtas ur en damm på en golfbana

Out of Bounds omsättning har ökat flera år i rad.

Nu vill man ta nästa steg i utvecklingen och satsar på nya marknader.

Målsättningen är att bli Europas ledande aktör inom återvunna golfbollar.

I Danmark har Out of Bounds under 2022 skrivit avtal med 65 golfklubbar för dykning i deras vattenhinder. Även spanska golfklubbar har börjat kontraktera Out of Bounds för dykning.

I dag har 230 golfklubbar samarbetsavtal med Out of Bounds och under kommande år ska ytterligare minst 300 golfklubbar kontrakteras för dykning. I slutet av sommaren rekryterades företagets en partneransvarig som ska förbättra och öka samarbetet med golfklubbarna.

Niclas Ekström.

– Det är faktiskt väldigt roligt att ringa till klubbarna och erbjuda dem betalning för en tillgång som bara väntar på att bli upplockad och återanvänd, säger Niclas Ekström som är nytillträdd partneransvarig

Niclas kommer närmast från Foodora, där han var en framgångsrik säljare med ansvar över införsäljningen till nya restauranger. En erfarenhet han nu tar med sig in i sitt arbete med återvinning av golfbollar.

– Förutom mig, så har vi även en dansk och en spanjor i teamet som ser till att vi får en så bra kontakt som möjligt med våra samarbetsklubbar. Eftersom vi vill ha långsiktiga samarbeten som gynnar både klubbarna och Out of Bounds så är det viktigt med den personliga relationen och transparensen kring vårt arbete, säger Niclas.

Out of Bounds säljer de återvunna golfbollarna via e-handel. Marknaderna som växer snabbast är Nederländerna och Danmark där man sålt mer än dubbelt så många golfbollar under året jämfört med 2021.

Alexander Edsmyr.

– Sverige är vår hemmamarknad, men det är utomlands som vi ser den stora potentialen att fortsätta växa, både kring dykning och försäljning, säger Alexander Edsmyr, marknadsansvarig och medgrundare.

För att klara av den ökande hanteringen av golfbollar införs nästa år ett nytt system för logistik samtidigt som en flytt till nya industrilokaler planeras.

– Vi kommer fortsätta att arbeta med golfbollarna och distribuera alla kunders beställningar från Sverige även nästa år, men ju större del av vårt engagemang som sker utanför Sverige, desto mer intressant är det såklart utöka antalet anläggningar, säger Alexander

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

SGF i nytt samarbete med WWF – ska »göra golfen vildare«

Världsnaturfonden (WWF) och Svenska Golfförbundet (SGF) lanserar i dag ett nytt samarbete …