Hem Ekonomi & affärer Nordea Scandinavian Masters byter ägare

Nordea Scandinavian Masters byter ägare

Bro Hof Slott AB blir majoritetsägare i det nya bolag som vid årsskiftet tar över Nordens största årligen återkommande evenemang. Tidigare ägaren Svenska Golfförbundet behåller en mindre ägarandel i det nya bolaget.

För drygt ett år sedan beslutades att tävlingen ska spelas på Bro Hof Slott 2010-2017. Med det nya ägarskapet blir Bro Hof permanent spelplats.

– Vi har visionen att bli Europas näst största tävling inom fem år. Det är en spännande utmaning vi har framför oss, säger Björn Örås, ägare till Bro Hof Slott AB.

Ordföranden i Svenska Golfförbundet, Christer Bergfors, välkomnar affären.

– Vi tror att tävlingen har goda chanser att utvecklas på ett positivt sätt. Vi delar visionen som Björn Örås har tagit fram och att tillsammans stärka tävlingens status för att bjuda Sverige på ett än mer attraktivt toppevenemang är något vi ser fram emot, säger Bergfors.

Tävlingen som för några veckor sedan fick en ny titelsponsor i Nordea spelas nästa år 22 till 25 juli.

– Vi har tagit fram en plan för att utveckla tävlingen med ett starkare startfält och ökade prispengar. Svensk golf står sig oerhört stark internationellt och då ska vi också ha en tävling som är en av de största. Vi har en anläggning i världsklass som plattform för att göra Nordea Scandinavian Masters till något alldeles extra, säger Björn Örås.

Bland vinnarna i tävlingen märks Nick Faldo, Vijay Singh, Colin Montgomerie, Adam Scott, Lee Westwood tillsammans med svenska storspelare som Jesper Parnevik, Joakim Haeggman och Peter Hanson.

– Tävlingen har en fin tradition och nu gäller det att i en ökad konkurrens göra tävlingen till en naturlig spelplats för de bästa golfarna, säger Björn Örås.

Svenska Golfförbundet kommer tillsammans med svenska PGA även fortsättningsvis driva Nordea Tour som en nordisk proffstour.

– Nordea Tour är oerhört viktig för våra unga talanger att få en smak av proffslivet och touren kommer ha starka kopplingar till Nordea Scandinavian Masters även framöver, säger Gunnar Håkansson, generalsekretare i Svenska Golfförbundet.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu tar robotarna över på parkbanan – klipper 7 dagar i veckan

Fyra robotgräsklippare från Husqvarna sköter i år klippningen av samtliga fairways på Park…