Hem Banor & klubbar Meriterade spelare till Nordea Masters

Meriterade spelare till Nordea Masters

Det kryllar av meriterade och framgångsrika golfspelare i årets Nordea Masters på Bro Hof 30 maj – 2 juni. Tillsammans har de vunnit 306 titlar på Europatouren, deltagit 36 gånger i Ryder Cup och vunnit fem Majors.
Den mest meriterade är spanjoren Jose-Maria Olazabal. Men högst rankad är Peter Hanson.

Visst har det funnits glänsande världsstjärnor i Nordea Masters under de senaste åren. Men det är över tio år sedan de var så många.

– Det är väldigt roligt att vår nya spelvecka gett resultat. Vi kommer att ha 25-30 spelare från världsrankingens topp 100-lista på plats. Det har vi inte varit i närheten av på många år, säger Nordea Masters VD, Fredrik Hellkvist.

Vem som är bäst just nu får tävlingen utvisa, men det största namnet är spanjoren och dubble majorvinnaren José-Maria Olazabal. Han ledde Europas Ryder Cup-lag till en bortaseger mot USA i höstas och han har vunnit två Masters på Augusta. Det är nu åtta år sedan han vann på touren, men hans namn väcker fortfarande respekt och beundran.

– För mig är det stort att han kommer. Han är en av legendarerna som fortfarande spelar, säger Fredrik Hellkvist.

Även på pappret är 47-årige Olazabel den störste i årets tävling med två majortitlar, sju Ryder Cup-framträdanden och 23 segrar på Europatouren – den första för 27 år sedan. Han följs av sin landsman Miguel Angel Jimenez som har 19 titlar på Europatouren. Från Spanien kommer också Álvaro Quirós som slår längst i världen just nu. Jimenez, som är två år äldre än Olazabal, är också historiens äldsta segrare på Europatouren. Det blev han i november då han vann i UBS Hongkong Open, ett slag före Fredrik Andersson Hed.

I Nordea Masters får han bland annat mäta sina krafter mot historiens yngste vinnare på touren, italienaren Matteo Manassero. Från Italien kommer även världens bästa brödrapar inom golfen, Ryder Cup-hjälten Fransesco och hans bror Edoardo Molinari.

Britterna bidrar också med flera tunga namn, som nordirländaren och British Open-vinnaren från 2011, Darren Clarke och engelsmannen Paul Casey med elva Europatour-titlar.
Från Skottland kommer Paul Lawrie som vann British Open 1999 på Carnoustie. Den tävlingen har framför allt gått till historien för att fransmannen Jean Van de Velde kastade bort en till synes självklar seger på sista hålet.

Världens bäste dansk Thomas Björn, med 13 titlar på Europatouren, kommer även han till Nordea Masters. Men trots alla tunga, spännande och meriterande namn så är startfältets högst rankade spelare en svensk. Det är Peter Hanson som just nu är nummer 23 i världen.

– Jag är otroligt glad och tacksam för att Peter Hanson kommer hem och spelar Nordea Masters. Han vet hur mycket det betyder för oss att ha Sveriges överlägset bäste golfare i startfältet, säger Fredrik Hellkvist.

 

Foto: Peter Cziborra/Bildbyrån

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…