Hem Banor & klubbar Clarke och Casey kommer till Nordea Masters

Clarke och Casey kommer till Nordea Masters

Med tre veckor kvar strömmar golfstjärnorna till Nordea Masters. Nu har ytterligare tre tunga namn anmält sig till spelet på Bro Hof (30 maj-2 juni). De är British Open-vinnaren från 2011, Darren Clarke, det italienska underbarnet Matteo Manassero och engelsmannen Paul Casey med 11 segar på Europatouren och tre Ryder Cup-framträdande.

– Det är väldigt roligt att vår nya spelvecka gett resultat. Mitt tips är att vi kommer att ha 25-30 spelare från världsrankingens topp 100-lista på plats. Det har vi inte varit i närheten av under de senaste tio åren

Det är bara ett par dagar sedan spanjoren Miguel Jimenez gav klartecken för spel i Sverige. Samtidigt meddelade världens bästa brödrapar inom golfen, Francesco och Edoardo Molinari från Italien att de kommer. Då blev också Álvaro Quirós – som slår längst i världen – och danske Thomas Björn klara för Nordea Masters.

– Och sedan tidigare har vi ju Sverige-ettan Peter Hanson, förnärvarande på 21:a plats i världen, säger Fredrik Kellkvist.

När nu italienaren Matteo Manassero kommer så har Nordea Masters både historiens äldsta vinnare på Europatouren (Jimenez) och den yngste (Manassero).

Nordirländaren Darren Clarke skulle ha spelat Nordea Masters i fjol men en ljumskskada tvingade honom till fyra veckors vila och han missade både Nordea Masters och US Open 2012.

– Jag är oerhört besviken att jag inte kan spela Nordea Masters och US Open. Men jag måste följa läkarnas råd och inte spela på en månad, sade Derren Clarke då.

Nu får han chansen att ta revansch.

 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…