Unlimited Travel Group säljer Birdie Golf Tours till entreprenörerna Susanne Graf och Neil Fossett.

Neil Fossett, har jobbat som VD i Birdie Golf Tours i ett år och han ägde redan 49 procent av aktierna. Nu tar nu över verksamheten tillsammans med Susanne Graf.

– Nu kan vi bli lite mer flexibla och vi kan fatta snabbare beslut vilket är bra för oss på lång sikt, säger Neil Fossett till Golfbranschen.

– Birdie har ingått i Unlimited Travel Group, som är ett börsnoterat företag. Birdie var ett litet bolag i en stor koncern och det skapade en hel del administration att ingå i en börsnoterad koncern. Vi måste följa samma regler. Av den anledning köpte vi loss resterande aktier. Nu är vi helt självständiga och behöver inte låta oss styras av hela koncernen.

Avtalen med kunder som bokat resor med Birdie Golf Tours AB berörs inte av överlåtelsen och resorna kommer att genomföras som planerat.

–  Vi önskar Susanne och Neil stort lycka till med sin fortsatta satsning, säger Niklas Fagerstrand. Tillförordnad VD på Unlimited Travel Group.

Parterna har överenskommit om att inte offentliggöra köpeskillingen då den inte är betydelsefull i förhållande koncernens omsättning.

Affären bedöms heller inte ha någon betydande resultateffekt på koncernen.

Hur går företaget?

– Det ser väldigt bra ut. En anledning är samarbetet med SGF som innebär att vi ska försöka utveckla tjejgolfen tillsammans. Det tror jag på! Tjejgolf är underskattat. Tjejer behöver mer uppmärksamhet om golfen ska fortsätta att utvecklas. Så vi kommer att satsa mer på dem. Vi ska försöka hitta golfbanor utomlands som är lite snällare och där man inte behöver ha en carry på 130 meter över vatten.

– Naturligtvis satsar vi även på  instruktion. Vi ska ha en hel del nybörjargolf i programmet. Många som börjar med golf försvinner ganska fort, tyvärr. Vi måste ta tag i det. Vi ska erbjuda lämpliga golfbanor i programmet som inte stressar nybörjaren.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Resor & turism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Lydinge Resort utsett till Skånes bästa golfhotell

Lydinge Resort har belönats med utmärkelsen Skånes Bästa Golfhotell av Travel News Busines…