Hem Banor & klubbar Johan Edfors ritar om Hills G&C

Johan Edfors ritar om Hills G&C

Hills Golf & Sports Club öppnar snart med ny bansträckning designad av Europatourproffset Johan Edfors. Förändringen banar plats för en bredare kategori golfare då banan gjorts mer lättspelad för medelgolfaren men samtidigt mer utmanande för proffsen.
Den 30 juni premiärvisas Hills nya bansträckning med ett antal nyheter, däribland fyra nya utmanande hål, två ombyggda dito, ny backtee på ettan och en 1 300 kvadratmeter stor puttinggreen precis bredvid. Därtill har hålen tajtats till och jämnats ut på strategiska ställen för att förstärka golfupplevelsen. Även ruffen har rensats ordentligt på sina ställen.

Målet med förändringarna är att erbjuda Sveriges bästa golfupplevelse för alla kategorier golfare. Banan lockar fler än den traditionella golfaren då den är svår och utmanande för proffsen, samt spelbar och utvecklande för nybörjare och golfmotionärer.
– Jag har alltid tyckt att Hills har erbjudit en härlig golfupplevelse med potential att bli fantastisk. Den är nu nära på att bli Sveriges bästa, säger Johan Edfors, som har designat den nya bansträckningen.

Johan Edfors har tidigare även varit delaktig i ombyggnaden av golfklubben Black Mountain i Thailand, varefter banan hamnat i topp som den bästa mästerskapsbanan i Asien och Australien.
För Hills nya bansträckning har klubben tagit in greenkeepern Kerr Rowan, som tidigare arbetat på några av världens bästa banor, greenkeeper på 13 olika stora tävlingar i USA och Europa samt arbetat under alla fyra majors. Kerr ska nu se till att Hills blir en högklassig och välskött golfbana.


Hills invigdes 2005. Banan designades ursprungligen av de världsberömda golfbanearkitekterna Arthur Hills och Steve Forrest, vilka har byggt flera succébanor världen över. Golfbanan omges av Sandsjöbackareservatet,vilket ger vackra vyer och en härlig naturupplevelse som kommit att bli ett signum för Hills. Hills har ett antal proffsgolfare kopplade till klubben, däribland Johan Edfors, Thomas Bjørn, Carin Koch, Rikard Karlberg m.fl. Hills Golf & Sports Club erbjuder medlemskap för 1000 kr i månaden och greenfee för 590-900 kr beroende på säsong.Som medlem får man fritt tillträde till ett komplett gym med toppmodern utrustning samt klubbrum. I det högt belägna klubbhuset med utsikt över golfbanan finns restaurang och konferenslokal, där vinprovningar och kurser hålls.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…