Hem Banor & klubbar Lars Hemmingsson lämnar Ullna – klubben letar ny VD

Lars Hemmingsson lämnar Ullna – klubben letar ny VD

Ullna Golfklubb

Ullna Golf Club går efter att uppgraderingsprojektet avslutats in i en ny fas.

Nuvarande VD, Lars H Hemmingsson har valt att trappa ner och klubben söker därför en ny chef för verksamheten.

Lars H Hemmingsson kommer att vara kvar fram till att den nya tjänsten är tillsatt och kommer under en övergångstid att samverka med klubbens nya VD/Klubbdirektör.

Den av bolagsstyrelsen utsedda organisationsgruppen har under en tid arbetat med flera alternativa förslag för att forma den framtida organisationen. Förutom fortsatt utveckling av Ullnas golfanläggning står man inför en rad intressanta och spännande utmaningar, bland annat utvecklingen av Golfpunkten och Rosenkälla golfbana, samt frågan om hur en ny driving range skall kunna etableras.

För dessa samlade uppgifter krävs en ledare med en bred och noggrant definierad profil. Organisationsgruppen inser värdet och möjligheterna av en öppen ansökningsprocess och har därför beslutat att gå vidare med en sedvanlig rekrytering av ny VD / Klubbdirektör. Det finns en förhoppning om att tjänsten skall kunna tillsättas redan under våren 2014. Innan platsen är tillsatt kommer inga förändringar inom organisationen i övrigt att göras.

Ullna har i flera decennier varit ett av landets starkaste varumärken inom golfen med många internationella tävlingar och frekventa besök av svensk och internationell golfelit.

Vid sidan av den nyrenoverade banan äger och driver Ullna en golfhall för vinterträning, Golfpunkten, och en pay-and-play-bana, Rosenkälla golfbana. I uppdraget för en ny VD ingår att utveckla och öka lönsamheten för båda dessa anläggningar.

Personen klubben söker ska ha ett brett kompetensområde med betoning på ledarskap, organisationsförmåga och entreprenöranda.
”Vi ser det som en självklarhet att du har goda företagsekonomiska kunskaper. Vi tror att den vi söker har en passion för golf men det är inget krav att han har erfarenhet från tidigare klubbverksamhet”, heter det.

Ullna Golf AB ägs av 435 privata medlemmar och 18 medlemsföretag. Klubben har för närvarande 11 heltidsanställda och ett antal säsongsanställda.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…