Hem På nytt jobb Han blir ny banchef på Mölle Golfklubb

Han blir ny banchef på Mölle Golfklubb

Jonny Karlsson har utsetts till ny banchef på Mölle Golfklubb och tillträder under hösten. Han kommer närmast från en motsvarande befattning på Lagans Golfklubb.

– Mölle är ju i breda golfkretsar, sedan många år tillbaka, känd som en bana med mycket snabba och utmanande greener, som är bland de bästa i Sverige. Efter några år med svampangrepp, och därpå följande gräsproblem, är vi nu åter på god väg att återta vår position som en bana med erkänt högkvalitativa greenområden, säger Fredrik Hjort, ordförande i Mölle GKs bankommitté. 

– Det arbete vi påbörjat kan drivas vidare på ett framgångsrikt sätt eftersom Jonny dels utvecklat arbetsmetoder som är helt baserade på ”gröna” bekämpningsmedel, och dels är något av en green-nörd, fortsätter Fredrik.

– Jag ser mycket fram emot att få ta över stafettpinnen och fortsätta utvecklingen av Mölles traditionsrika och vackra bana, säger Jonny. Att arbeta med alternativa ”gröna” metoder för långsiktigt hållbara lösningar tror jag kommer att vara standard på de flesta golfbanor inom bara några år, så om vi med vårt läge i ett naturskyddsområde kan gå före i den utvecklingen är det bara en stimulerande utmaning.   

Mölle GK, som grundades 1943, är en av ett fåtal svenska golfklubbar  som har sin bana förlagd inom ett naturskyddsområde. Det innebär speciella krav och riktlinjer från myndigheterna både när det gäller banskötsel i allmänhet, och användande av kemikalier i synnerhet. Klubben har dock redan kommit långt när det gäller hållbar utveckling och genom rekryteringen av Jonny hoppas man ytterligare kunna forcera detta arbete. 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i På nytt jobb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han blir ny CEO för European Tour Group

Guy Kinnings tillträder i dag som European Tour Groups verkställande direktör. Kinnings ef…