Hem Marknad & media Hälsokampanj fick golfen att fortsätta växa i England och Irland

Hälsokampanj fick golfen att fortsätta växa i England och Irland

I Sverige är spelnivåerna tillbaka på samma nivå som före pandemin.

Men i Storbritannien och Irland växer golfen. Ny statistik visar att antalet golfare fortfarande ligger över nivåerna före Covid-19-pandemin.

Det är The R&A som tillsammans med England Golf, Golf Ireland, Scottish Golf och Wales Golf bett Sporting Insights sammanställa ny data för att belysa utvecklingen efter pandemin.

Den visar att 5,6 miljoner vuxna golfspelare spelade golf på fullängdsbanor (9 eller 18 hål) i Storbritannien förra året. Det är den näst högsta siffran sedan mätningen började för över 30 år sedan. Ökningen tros bero på en ökad medvetenhet om de mentala och fysiska hälsofördelarna som golf ger, och som kommunicerats i kampanjer från de nationella förbunden.

Antalet golfare i Storbritannien och Irland ökade förra året med 265 000. Det totala antalet spelare 2021 var 5,3 miljoner. Nu är man strax under rekordnoteringen på 5,7 miljoner vuxna golfspelare från 2020 – ett år då den brittiska golfen växte kraftigt. Detta eftersom spelet ansågs som ett säkert sätt att vistas utomhus som dessutom var till gagn för deltagarnas hälsa och välbefinnande.

De senaste siffrorna visar att antalet golfare i Storbritannien ligger långt över siffrorna från åren före pandemin. 2019 noterades 3,7 miljoner vuxna golfare. Det betyder att det fanns över 50 procent fler vuxna golfare på banan 2022 än före pandemin.

De nationella förbunden har arbetat hårt för att uppmuntra fler kvinnor och flickor att spela golf. 2022 var 20 procent av golfarna kvinnor. Detta ska jämfört med 15 procent 2019.

Phil Anderton, utvecklingschef på The R&A, konstaterar:

– Det är mycket positivt att se antalet golfspelare växa i Storbritannien och Irland förra året. Sporten är fortfarande mycket populär eftersom ett stort antal av de återvändare och icke-golfare som tog upp sporten under pandemin, fortsätter att spela.

Tillväxten har hjälpts av golfförbundens idoga kampanjarbete, menar Phil Anderton:

– Detta har ökat medvetenheten om sportens fördelar för fysisk och mental hälsa, inklusive vår hälsokampanj i Wales förra året. Det finns fortfarande ett stort intresse för golf och även om vi inser att det finns ekonomiska utmaningar på grund av trycket på levnadskostnaderna, är det viktigt för alla inblandade att göra sitt bästa för att behålla befintliga golfare i sporten.

I Storbritannien var de genomsnittliga rundorna som spelades också 6 procent fler än 2021 och 2022 var rundorna 24 procent fler än före pandemin 2019.

John Bushell, VD för Sporting Insights, säger:

– Det är fantastiskt att se något som verkar vara en bestående ökning av allmänhetens uppskattning av spelet golf och dess otaliga fördelar. Jag vill rikta ett grattis till de organisationer som har bidragit till att öka tillgången och intresset för spelet de senaste åren. Att se detta återspeglas i 5,6 miljoner vuxna golfare är ett bevis på attraktionskraften och glädjen i spelet.

En av de kampanjinitiativ som tros haft betydelse för intresset är Golf is Good, ett nytt globalt projekt av R&A som testades i Wales förra sommaren i samarbete med Wales Golf.

Kampanjen gav positiva resultat – 65 procent sade sig ha nåtts av kampanjen. 73 procent uppgav att de sannolikt skulle spela mer golf på grund av kampanjen.

I Sverige backade golfen något under 2022. Antalet medlemskap sjönk med cirka tre procent, vilket är den sjunde högsta medlemssiffran någonsin.

Mängden spel har återgått till ungefär samma nivåer som före pandemin. 

Antalet medlemskap 2022 minskade med 19 131 jämfört med rekordåret 2021 men är 51 689 fler än 2019.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Den vilda jakten på världens bästa golfbanor: ”Det började med Augusta …”

Totalt 207 banor har någon gång varit med på Golf Magazines ranking över de 100 bästa golf…