Hem Banor & klubbar Halmstad värd för Europeiska lagmästerskapen i golf 2015

Halmstad värd för Europeiska lagmästerskapen i golf 2015

Halmstad Golfklubb

Halmstad befäster sin position som Sveriges golfhuvudstad genom att Halmstad Golfklubb erbjuds arrangera Europeiska mästerskapen i golf för lag sommaren 2015.
I tisdags, den 19 februari, kom Svenska Golfförbundet med beskedet att Halmstad Golfklubb återigen erbjuds att stå värd för ett stort internationellt mästerskap. Europeiska mästerskapen för lag kommer att gå av stapeln den 7-11 juli 2015 på Norra banan. Mästerskapet spelades senast 1985 på Halmstad Golfklubb. Tävlingen spelas genom inledande två dagars individuellt slagspelskval och därefter tre dagars matchspel, 16 länder kommer att finnas representerade.
Halmstad Golfklubb vann dragkampen med tio andra klubbar om att få arrangera lag-EM för herrar 2015.
–   Vi är mycket stolta att igen väljas som arrangör för ett stort mästerskap, säger Christian Jakobsson, klubbdirektör för Halmstad Golfklubb. Svenska Golfförbundet imponerades över vår fina organisation med många frivilliga ideellt arbetande medlemmar som gjorde individuella EM för herrar 2011 till en succé. Vår fina bana tillsammans med att vi lockar stor publik till arrangemanget har självklart bidragit till valet. Vi kommer göra allt för att EM 2015 skall bli lika framgångsrikt.
Det kommer säkerligen bli några härliga dagar i juli 2015 med fantastisk golf samt en underbar bana som skådeplats.
Halmstads evenemangs och mötesstrategi
Lag-EM i golf går i linje med den evenemangs- och mötesstrategi som Halmstad Convention Bureau på Halmstad & Co har tagit fram där målet bland annat är att de stora evenemangen ska användas för att skapa långsiktiga mervärden för Halmstad.
–   Målsättningen är att ha något större evenemang vartannat år, men som det ser ut nu blir det tätare, säger Johan F Lundberg, VD Halmstad & Co. Nu hoppas vi på positivt besked om bordtennis-VM 2016 också.

Läs fler relaterade artiklar
Läs mer av Tommy Jeppsson
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Förödelsen på fyrans fairway: ”Ersättning utlovas till den som kommer med tips”

Kalix Golfklubb har drabbats av en omfattande vandalisering. Någon har sladdat sönder stor…