Hem Banor & klubbar Visby GK utsedd till årets golfklubb

Visby GK utsedd till årets golfklubb

Visby Golfklubb

Föreningen Golfjournalisterna har utsett Visby GK till Årets golfklubb 2013.

Motiveringen lyder:

»Visby GK får utmärkelsen för att man satsar på en bana som gör det roligare att spela golf. Greenerna har gjorts mjukare för att bättre ta emot bollarna och ruffarna är mindre svåra där man vet att folk brukar hamna oftast och där letandet tar mest tid.

Klubben är i framkant i en modern trend. Efter en period med allt krångligare och svårare så kallade mästerskapsbanor svänger pendeln nu över till mänskligare och för medelgolfaren spelvänligare golfbanor – banor att ha kul på.

Golfjournalisternas uppfattning är att Visby därmed framstår som en föregångare som kommer att få många efterföljare bland Sveriges golfklubbar. Utvecklingen visar också att banan inte blivit mindre spännande för att man slipper leta boll i evigheter eller staplar hinder och superlånga hål ovanpå varann. Tvärtom har Visbys golfbana efter moderniseringar på senare år kommit att rankas bland de allra bästa banorna i Sverige.

En positiv effekt är vidare att den genomsnittliga rondtiden minskat med en halvtimme. Till klubbens åtgärder hör också att man gjort banan 300 meter kortare från klubbtee och ökat till tio minuter mellan bollarna.«

Läs fler relaterade artiklar
Läs mer av Tommy Jeppsson
Ladda fler i Banor & klubbar

En kommentar

  1. Ola Niklasson

    tisdag, 12 mars, 2013 at 15:02

    Äntligen, banpersonalen gör ett fantastiskt jobb som den föredetta personalen la grunden till… Även Matz och Mange gör ett gott jobb för klubben. Grattis!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Vilken golfklubb blir den 16:e att vinna Natur & Miljöpriset 2024?

Senast vann Emmaboda Golfklubb och året dessförinnan Loftahammar. Vilken klubb blir det i …