Hem Banor & klubbar Halmstad blev Årets Golfklubb 2023

Halmstad blev Årets Golfklubb 2023

Halmstad Golfklubb har utsetts till Årets Golfklubb 2023 av Golfjournalisterna.

Motiveringen lyder:

”Halmstad GK är en anrik storklubb med attraktivt medlemskap, modernt miljötänk och stora sportsliga ambitioner. Klubben har en omfattande ungdomsverksamhet samt två högt rankade golfbanor där Norra banan är en tuff utmaning även för den yppersta eliten”.

Tidigare kandidat

Halmstad Golfklubb har varit en kandidat till utmärkelsen flera gånger tidigare. Efter att ha visat upp den magnifika Norra banan i succén Volvo Scandinavian Mixed beslutade Golfjournalisterna att det nu var dags. 

– Det är roligt att vi uppmärksammas för att vara en idrottsförening med många tävlingar och en stor juniorverksamhet, utöver den ekonomiska styrka som gör verksamheten möjlig, säger Christian Jakobsson, klubbdirektör HGK

Klubbens två banor rankas båda bland de bättre i Sverige. Norra banan placerar sig regelbundet mycket nära toppen. Det är alltså ingen överraskning att klubben är en attraktiv destination för greenfeegäster. Klubben har under många år haft en mycket lång kö för medlemskap. 

Lång historia

Klubben har en lång historia av lyckade tävlingsarrangemang: Solheim Cup, fyra Europamästerskap och ett antal proffsmästerskap. Senast arrangerade klubben Volvo Scandinavian Mixed 2022, där man med kort varsel preparerade banan till en utmaning för proffsen. Ambitionen att löpande stå värd för tävlingar kvarstår och under 2023 står Annika Invitational på programmet för andra gången.

Utöver den sportsliga satsning man bedriver, med verksamhet för både juniorer och seniorer, är Halmstad Golfklubb en relativt stor arbetsgivare. Ett hundratal personer har någon form av anställning, bland annat har klubben tre heltidsanställda instruktörer. Både restaurangen och driving rangen drivs i egen regi.

På medlemmars initiativ bildades under året en miljögrupp som på tolv månader miljöcertifierade Halmstad Golfklubb enligt gängse normer. 

– Vår ambition är att fortsätta detta arbete och utnyttja samt förbättra de positiva effekter golfbanor faktiskt kan ha på sin närmiljö, säger Christian Jakobsson, klubbdirektör HGK.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Banchefen fick Kristianstads kommuns miljöpris

Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Kristianstad har sedan 1992 årligen delat ut ett miljöpris…