Hem Banor & klubbar Den hårda kritiken på Facebook som fick golfklubben att stänga

Den hårda kritiken på Facebook som fick golfklubben att stänga

Fagersta Golfklubb

Fagersta Golfklubb fick utstå en hel del hårda ord efter helgens tävling.

Nu har stängt golfbanan efter att ha fått hård kritik i sociala medier. Kritiken kom efter att klubben arrangerade en golftävling trots att den afrikanska svinpesten sprids i Västmanland och Fagersta.
Det var många som var kritiska mot det beslutet.

Så här såg några reaktioner ut:

”Priset för årets ärthjärnor lär ju oavkortat gå till ledningen på den här cirkusen.”

”Stäng ner, ta erat ansvar och släpp era egon.”

”Hur svårt kan det vara att förstå? STÄNG BANAN!”

”Stäng ner verksamheten!”

”Fattar ni inte va ni ställer till med? Om folk utanför skyddzonen drar med smittan hem blir det katastrof!!!! Inte bara att vildsvinen o tamsvinen dör av smittan utan alla bönder som har spannmål kan inte sälja det utanför sin kommun. O skogsbrukare kan inte bruka sin skog. Orienteringsklubben ha stängt ner sin verksamhet. Hur fan kan ni ställa er över det? Är det så jävla viktigt att leta efter en bolljävel för att sedan slå iväg den igen??? Så det får gå ut över 1000-tals andra människor o djur?”

”Stäng er jävla bana ta lite jävla ansvar””Hur kan ni era dumma jävlar ha tävling mitt i ett pestområde?””Stäng ner banan o visa erat ansvar, ni bidrar just nu till att risken blir större att svinpesten sprider sig vidare i landet! Så mycket hjärnceller mindre har ni väll inte än allt annat folk i skyddszonen?””Alltså VILL ni sprida smittan till andra orter så fler människor blir lidande eller?Försök att ha lite jäkla konsekvenstänk och samhällsansvar, stäng banan!!”Borde det inte vara fängelse eller grova böter och någon prick för vårdslöshet av ägaren och arrangörerna av denna verksamhet att bjuda in folk i detta område då en väldigt omtalad smittspridning av svinpest härjar i området? Tycker polisen eller kanske någon ansvarig myndighet borde ta ett snack och få ett stopp på en så felaktig handling.”


”Riktigt smart att ha banan öppen när där varit vildsvin som härjat…Antar att ni tillhör begåvningsreserven.”Nu har golfklubben stängt i väntan på ytterligare besked från myndigheterna.


“Anton Gustavsson”Borde det inte vara fängelse eller grova böter och någon prick för vårdslöshet av ägaren och arrangörerna av denna verksamhet att bjuda in folk i detta område då en väldigt omtalad smittspridning av svinpest härjar i området? Tycker polisen eller kanske någon ansvarig myndighet borde ta ett snack och få ett stopp på en så felaktig handling.”

Fagersta GK ligger i den avspärrade svinpestzonen men klubbens ordförande menar att man följt reglerna.

– Det är väl alltid gott att vara efterklok, men enligt den information som vi haft tillgänglig så anser jag nog inte att vi har gjort fel, säger Joakim Johansson, klubbordförande till, Expressen.

Han medger att det var reaktionerna på Facebook som fick klubben att stänga banan:

– Det är så klart det påverkar. Det är liksom hundratals kommentarer som inte är i vänlig ton. Jag skulle inte säga att det är det som påverkar mest, men absolut har det en inverkan på beslutet, självklart.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…