Hem Marknad & media Lista: 5 golfbanorna som golfcamparna helst vill spela under sin semester

Lista: 5 golfbanorna som golfcamparna helst vill spela under sin semester

I april 2022 genomfördes en undersökning bland svenska golfcampare på uppdrag av Golfamore Group, där bland annat Golfhäftet och OnTee ingår. Det är tredje året i rad som undersökningen görs.

Av de 394 respondenterna svarade 84 procent att de planerar att golfcampa under 2022.

18 procent av respondenterna hade redan genomfört årets första golfcamping och 12 procent a hade fortfarande inte bestämt årets semesterplaner när undersökningen genomfördes i maj. 

32 procent uppger att de planerar mer än tre veckor av golfcamping under året, 17% planerar mellan två och tre veckor och ytterligare 40% planerar att vara borta en till två veckor och resterande 10% planerar några dagar. 

64 procent av respondenterna planerar sin rutt utifrån de banor de vill spela. 39 procent utgår i stället utifrån det förväntade vädret är när det väl är dags att bege sig och 30 procent utifrån de aktiviteter man önskar göra i övrigt under sin golfcamping-semester. När man väljer golfbanor att besöka är prisvärdheten viktigast och sekundärt kommer hur bra ställplatserna är. 

Så gott som samtliga (99%) respondenter kommer att golfcampa i Sverige. 29 procent kommer även att besöka Danmark och 20 kommer att ta sig än mer söderut till Tyskland. 6 procent uppgav att de kommer att golfcampa i Spanien och 5 procent i Norge.

Hälften av respondenterna bokar sin ställplats på telefon. 30 procent bokar online via klubben de ska besöka och 14 procent via mail. På flervalsfrågan om hur man helst skulle vilja boka sin ställplats svarar 46 procent att de önskar göra det via en sajt som samlar alla golfbanor med ställplatser på ett och samma ställe. 45 procent svarar att de önskar att boka online direkt via klubbens egna hemsida. 33 procent poängterar att de vill kunna boka när som helst på dygnet – oavsett via vilken kanal. Ser man till antal unika respondenter som valt ett av de digitala alternativen som önskvärd bokningskanal så är det 8 av 10 golfcampare som vill boka ställplats digitalt.

– Vi ser ingen avmattning på golfcamping-trenden i denna undersökning. Många klubbar satsar på bättre ställplatser och att utveckla sitt utbud på campingfronten. Efter en pandemirelaterad golfboom ser vi även allt mer digitalisering hos klubbarna vilket gynnar både resenärerna och klubbarna själva då dessa kan ta emot bokningar dygnet runt och effektivisera sina processer, berättar Fredrik van Speijk, VD & Medgrundare på Golfhäftet. 

I fritextfrågan om respondenternas favoritklubbar så ser topp 5-listan ut så här:

  1. Mariestads GK
  2. Emmaboda GK
  3. Vinbergs GK
  4. Töreboda GK
  5. Breviken GK

– Vid vår golfbana i direkt anslutning till Vänern har vi utvecklat de optimala ställplatserna, Seaside vid sjökanten samt Greenside i anslutning till nians hål. Som en extra bonus ligger våra ställplatser på gångavstånd från Sandvikens badplats med sandstrand samt cykelavstånd till Mariestads centrum. Ställplatserna är utrustade med elanslutning för husbilar och husvagnar samt latrintömning, dessutom tillgång till dusch och toalett i klubbhuset dygnet runt, berättar PG Johansson på Mariestads Golfklubbs Marknadskommitté. 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Golfbanor går samman för att locka turister till Skaraborg

12 golfbanor i Skaraborg har gått samman för att gemensamt visa upp sig. Målet med initiat…