Hem Marknad & media Förbundet ger ut Golfens ABC

Förbundet ger ut Golfens ABC

Svenska Golfförbundet ger ut en DVD om golfen som idrott och umgängesform, Golfens ABC, med tidningen Svensk Golf.

– Vi har tidigare försett svenska golfare med en regelbok via golfklubbarna men i och med att vi använder det här formatet så har vi möjlighet att ge golfaren så mycket mer. På Golfens ABC kan golfaren göra virtuella banvandringar där man på ett praktiskt sätt får lära sig hur man tillämpar reglerna och hur man beter sig på en golfbana, säger Martin Söderberg, affärsutvecklare på Svenska Golfförbundet.

Med hjälp av formatet e-Magin kan den som är intresserad även göra kraftfulla sökningar i den fullständiga regelboken.

– En viktig poäng är att vi får en möjlighet att möta våra yngre golfare på deras ”hemmaplan”. Vår förhoppning är att informationen är lättare att ta till sig genom att man kan leka och spela sig till kunskaperna! Målsättningen med Golfens ABC är att alla ska få en roligare golfupplevelse genom att lära sig att på banan spela snabbare, bättre, säkrare, börja tävla mer och få en ökad kunskap om golfreglerna.

På Golfens ABC introducerar Svenska Golfförbundet också en helt unik form av golfspel, ett strategispel där man lär sig spela strategiskt på banan efter sina egna förutsättningar.

– Spelet är till för golfaren som har kommit längre i sitt golfspel än att bara träffa bollen och istället börjat fundera över var och hur han eller hon ska placera bollen. Om du har kommit så långt i ditt golfspel — då kan det här spelet hjälpa dig att bli bättre, säger Martin Söderberg.

Golfens ABC skickas ut till samtliga medlemmar i en svensk klubb via tidningen Svensk Golf nr 5 tillsammans med ett sammanfattande regelhäfte att ha med sig på banan. DVDn ingår också i utbildningsmaterialet för nybörjare.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

En kommentar

  1. Lars Thorsson

    måndag, 26 maj, 2008 at 20:10

    Något är galet med dvd:n när ja försöker spela demospelen
    så kraschar datorn, efterlyser en lösning.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Tiger Woods och Nike Golf går skilda vägar?

Ett av golfens mest långlivade och framgångsrika kommersiella samarbeten – mellan Tiger Wo…