Hem Internationellt Europatourens chef blir ny ordförande för International Golf Federation

Europatourens chef blir ny ordförande för International Golf Federation

Keith Pelley

Keith Pelley, Chief Executive för European Tour-gruppen, har valts till ny ordförande för International Golf Federation (IGF).

Pelley kommer att fungera som ordförande för IGF från 2023-2027. Annika Sörenstam omvaldes också till IGF:s ordförande.

IGF grundades 1958 och är det internationella förbundet för den olympiska och paralympiska rörelsen.

– Jag är mycket hedrad över att acceptera denna viktiga och prestigefyllda roll och jag ser fram emot att arbeta med Annika och Antony Scanlon, IGF:s verkställande direktör, såväl som de enskilda medlemsförbunden och tourerna, för att fortsätta utveckla vår sport globalt.

– Jag har alltid hävdat att jag tror att golf är den mest inkluderande av alla sporter och IGF, genom sina relationer med dessa medlemsorganisationer och den olympiska och paralympiska rörelsen, har utan tvekan en viktig roll att spela för att främja detta internationellt och visa upp golf som en sport för alla.

Antony Scanlon, verkställande direktör för IGF, äger:

– Som två framstående medlemmar i det internationella golflandskapet kommer Keith och Annika att tillföra omfattande erfarenhet och kunskap till vår övergripande strategi och vi är glada över att ha dem i dessa nyckelroller. Jag vill också tacka PGA TOUR-kommissionär Jay Monahan för hans mandattid som IGF:s ordförande och vi är glada över att få honom att fortsätta i styrelsen framåt.

I augusti 2015 blev Pelley den fjärde verkställande direktören i European Tour-gruppens 50-åriga historia, som inkluderar DP World Tour, European Challenge Tour, Legends Tour och G4D Tour, och som är Managing Partner för Ryder Cup i Europa.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Internationellt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Rykten: Callaway Golf till salu – Topgolf avfärdar

Enligt den sydkoreanska nyhetsbyrån Chosun Daily överväger Topgolf Callaway Brands Corp at…