Hem Banor & klubbar Europa–USA spelar hickorygolf i Falsterbo

Europa–USA spelar hickorygolf i Falsterbo

Svenska Golfhistoriska Sällskapet har fått förtroendet att arrangera 2009 års match om The Hickory Grail mellan Europa och USA.
Det blir den sjätte matchen om denna trofé, som är hickorygolfens motsvarighet till Ryder Cup och det blir första gången som Europa spelar en hemmamatch utanför Skottland.

Matchen spelas hos Falsterbo GK fredagen den 31 juli. Dagen efter, lördagen den 1 augusti, spelas det tolfte Svenska Hickorymästerskapet, också på Falsterbo. Matchen och mästerskapet blir en del av klubbens festligheter i samband med dess 100-årsjubileum.

Beslutet att spela matchen i Falsterbo fattades av styrelsen för de brittiska golfhistorikerna i The British Golf Collectors Society. Efter beslutet sa lagkaptenen David Kirkwood:
”Vi blev imponerade av Falsterbo och av Sveriges presentation. Vi har hört mycket gott om hickorygolfen i Sverige från dem som varit över och spelat hos er.” ”Och som golfhistoriker ser vi fram emot att få vara med och fira Falsterbo GK:s 100-årsjubileum.” Bland spelarna i Europas och USA:s lag kommer att finnas de flesta av hickorygolfens skickligaste spelare.
Claes Kvist, Helsingborgs GK, spelade för Europa i de två senaste matcherna, i Kilspindie i Skottland 2005 och i Brook Hollow i Texas i oktober 2007. Han spelade en singel i varje match och vann båda.
Den första matchen om The Hickory Grail spelades år 2000. USA har vunnit tre matcher, Europa har vunnit en och lagen delade matchen 2005.
Matchen består av sex foursomematcher på förmiddagen och tolv singlar på eftermiddagen.
I hickorygolf har spelarna klubbor med skaft av hickory som tillverkades fram till 1930. Regerande svenska hickorymästare är Pia Ramel, Ljunghusens GK, och Pierre Fulke, Ombergs Golf. Svenska Hickorymästerskapet 2008 spelas hos Isabergs GK den 26 juli.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Banchefen fick Kristianstads kommuns miljöpris

Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Kristianstad har sedan 1992 årligen delat ut ett miljöpris…