Hem Banor & klubbar Lyckat försök med Play-and-pay på Stiby Golf

Lyckat försök med Play-and-pay på Stiby Golf

Stiby Golfs försök med Play-and-pay, att spela först och därefter betala vad man anser att det var värt, blev lyckat.

Visserligen blev snittbetalningen 19 procent lägre än full grenfee, men försöket lockade fler greenfeegäster än vanligt och hela försöket blev en stor kundundersökning, där gästerna delade med sig av sina synpunkter på banan och anläggningen.

”Det är för tidigt att dra några slutsatser efter ett försök. Vi behöver göra om det för att kunna bedöma om detta är ett alternativ för oss att använda som ett alternativ till full greenfee. 19 % lägre än full greenfee är bra och står sig väl i jämförelsen med dem som gästspelar hos oss till större rabatt via Sydpolen och Golfhäftet”, säger Sten Persson, ägare av Stiby Golf på Österlen som ser fler fördelar med försöket:

”Det fungerar bra som marknadsföring och flera av gästerna visade intresse av att bli medlemmar. Dessutom fick vi en naturlig kontakt med gästerna när de kom in för att betala efter rundan.”

Stiby Golf är först i Sverige med Play-and-pay. Anledningen till försöket var att Stiby ”vill vara med och kundanpassa golfen i Sverige, samt att vi tror mycket på vår bana och anläggning”.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så mycket bättre: Satsning på modern teknik och idrott i centrum när A6 ändrar kurs

För fyra år sedan var Niklas Eriksson på väg att inte bara byta jobb – han funderade på at…