Hem Banor & klubbar De tävlar om att bli årets klubbchef – Club Manager of the Year

De tävlar om att bli årets klubbchef – Club Manager of the Year

årets klubbchef – Golf Club Manager of the Year

Nu är årets fem kandidater till titeln Club Manager of the Year utsedda.

Juryn hade fått in ett 50-tal förslag och 100 nomineringar. Av dessa valdes följande fem:

Andreas Ljunggren, Österåkers GK

Ur nominering: En Club manager som med kompetens, entusiasm och målmedvetenhet gett klubben och svensk golf en fantastisk utveckling med framåtanda. Han har lyckats få kommunen positiv till att ta fram en ny detaljplan och med Andreas som drivande kraft har klubben sålt mark för möjlighet till byggnation. Andreas har initierat och själv bidragit till en öppen kommunikation med medlemmarna om klubbens verksamhet vilket gör att de känner sig trygga och involverade i utvecklingen vilket bidragit till stolta medlemmar. Detta visade sig tydligt i Players 1st där ambassadörspoängen ökade med 14, upp till 60 och klubben ligger därmed bland de bästa i landet. Österåkers Golf driver shop, restaurang och padel i egen regi. Andreas har med sitt team lyckats hålla anläggningen i princip i full drift under det gångna året.

Caisa Reis, Torekovs GK

Ur nominering: Under Caisas ledning har klubben byggt ett helt nytt klubbhus och klubbhusområde. Förändrat och vidareutvecklat banan till nord-västra Skånes högst rankade. Ändrat verksamhetsmodell med numera anställd pro/Idrottsansvarig samt shop och driving-range i egen regi. Rekryterat och utvecklat kompetensen i personalstyrkan. Bytt krögare med sikte på att bli en lokal mötesplats för alla målgrupper. Trots Corona och byggarbetsplats sedan augusti 2019 hållit verksamheten i gång med full tillgänglighet till banan med öppna greener under årets alla månader. Torekovs Golfklubb är idag en mycket aktiv, öppen och välkomnande klubb. Klubben har en stark position och stabil grund att stå på inför framtida möjligheter i de flesta aspekter – medlemsbas, personal, anläggning, aktiviteter, restaurang och shop. Torekovs Golfklubb är utnämnd till Sveriges mest jämställda klubb med 39 procent kvinnor som medlemmar.

Johan Hinton, Hinton GC

Ur nominering: En Club Manager som vågar ta steget ut i det lite okända, en som inte är rädd för förändring och som har modet att gå i bräschen för en hel bransch är värd att nomineras. Johan vågade sig på en förändring med att helt enkelt ta bort 6 hål från en medioker golfanläggning och skapa en 12-hålsbana utan avstånd mellan hålen och öka resurserna på skötseln av dessa med de besparingar de 6 hålens avskaffande innebar. Att det sedan belönats med ett så positivt gensvar som det gjorts är smått otroligt. Han har utvecklat verksamheten och provat nya administrativa system och Johan har dessutom uppgiften att upprätthålla tre anläggningar på olika platser runtom i Malmöregionen, alla med klubbhus, range, maskinhallar och allt som behövs för att göra nöjda golfare.

Jonas Widegren, Stockholms GK

Ur nominering: Sedan Jonas tillträdde 2018 har stämningen blivit öppnare, vänligare och trevligare. Kön, ålder, kulturell bakgrund… spelar ingen roll. När äldsta medlemmarna Maud och Rolf (97 år) ringer ibland och vill spela. Då ser Jonas till att hålla hål 17 och 18 ”rena”, så att paret kan spela sin förkortade runda. Jonas har fullt fokus på idrott och har som tidigare ideell i juniorsatsningen Farmen fortsatt att driva idrott och tävlingsverksamhet som klubbchef. Han har förbättrat relationerna med Danderyds kommun och initiativet att spärra av fyra hål för att skapa Norra Stockholms största hundrastgård för lössläppta hundar är populärt och uppmärksammas medialt. Närmaste projekt är ett vinterlekland för unga på golfbanan och klubben arbetar med att återställa banan till det utseende den hade vid invigningen 1932.

Kajsa Burden, Mjölkeröds GK

Kajsa Burden

Ur nominering: Mjölkeröds GK är en klubb med ca: 800 medlemmar belägen i Norra Bohuslän. Klubben är mycket beroende av den norska marknaden. Under detta pandemiår har en stängd gräns drabbat klubben extremt hårt. Kajsa som alltid är alert och ”på” rätt frågor insåg i ett tidigt skede att detta skulle drabba klubben hårt. Hon gjorde handlingsplaner och stresstester för att dra ned på varenda kostnad och sökt bidrag. Hon har med sitt agerande lyckats rädda klubben från ett ekonomiskt katastrofår och ändå hålla banan i bra kondition. Det geografiska läget har gjort att vi inte fått något extra detta år utan tappat massor. Kajsa har skött sitt uppdrag med bravur och förtjänar verkligen uppmärksamhet då hon räddat vår klubb och gett oss goda förutsättningar för framtiden.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu bevattnas Stockholms Golfklubb med regnvatten från Mörbys dagvattenbrunnar

När Stockholms Golfklubb renoverade Kevingebanan upptäckte man att det gick dagvattenledni…