Hem Marknad & media De gör den populäraste golfpodden just nu – Klubbans fel

De gör den populäraste golfpodden just nu – Klubbans fel

Jimmy “Molle” Molnar och Fritte Swahn.

Golfpodden Klubbans fel har blivit en favorit hos många golfare. Podcasten grundades av Fritte Swahn och Jimmy “Molle” Molnar som diskuterar nya trender och teknologiska innovationer.

1. Varför startade ni en podd om golf? Vad kan lyssnarna förvänta sig?

– Efter ha spelat golf i över 30 år, satsat på en golfkarriär och sedan bara jobbat med golf, så känns det kul att kunna bjuda på vad jag har upplevt och lärt mig under åren, säger Fritte Swahn. Förhoppningsvis sitter någon på bussen och småler eller får lite idéer av det vi snackar om. Men podden nördar även ner sig ordentligt i utrustning. Konkreta tips om hur du exempelvis får maximal backspinn, hur gear effect funkar eller recensioner av de nyaste klubborna på marknaden. Vem vill inte veta att ett Project X-skaft blir styvare om man förlänger det?

– Och jag har inga problem att berätta hur jag förlorade alla mina pengar mot tre ET-spelare, säger Molle.

2. Det har ju gjorts försök tidigare med golfpoddar, utan någon egentlig framgång. Vad kan ni tillföra som skulle attrahera golfpubliken?

– Vi såg en lucka i golfpodd-sverige, säger Molle. Vi har startat den här podden för att diskutera allt inom golf som man funderar på. Dagsaktuella ämnen, sådant som alla golfare pratar om och, framför allt, sjuka saker man inte ens visste att man ville veta. Det kan vara spaningar om kontraktsbyten, vilka proffsgolfare man helst inte vill spela med eller vad en caddie tjänar.

– Jag tror nivån behöver vara lite slappare med skönt tugg i stället för att sitta där med översta knappen knäppt och kalla tungsten för volfram, säger Fritte. Förhoppningsvis tycker lyssnarna det är kul att vi pratar om hur man sätter backspinn eller vilka proffsspelare vi gärna ser vricka foten.

3. Vilken är er målgrupp? 

– Vår målgrupp är den aktiva golfaren oavsett ålder och kön, som tycker det är jäkligt kul att titta på golf, lyssna på golf eller snacka golf. Golfarna i dag är mer insatt i spelet på grund av poddar, Youtube och Trackman

4. Kan du ge en presentation av dig och Molle? Vilka är ni? Egentligen?

– Hemma hos pappa finns bilder på när jag slår min första hink bollar i blöja så man kan säga att jag är uppvuxen med golf på ett osunt sätt. Jag har jobbat med golf och custom fitting hela min jobb karriär. Och efter 20 år inom customfitting och x antal år som Fråga Experten på Dormy så har man väl blivit lite av ett namn bland utrustningsnördarna, ha ha…

– Molle är den som blir delad på instagram när man ser hur sjukt garaget är fyllt med klubbor eller hur golfgarderoben ser ut, säger Fritte. Han tycker att allt inom golf är lite roligare än de flesta. Han sitter också på upplevelser som många (även jag) kan bli en smula avis på… Förhoppningsvis kan kombon av oss två tilltala lyssnarna på något sätt som gör dem någon procent lyckligare

5. Vad ser ni mest fram emot 2023?

– Vi har ett spännande år framför oss med nysläpp från alla leverantörer, LIV-touren, golfen i Sverige och massa annat. Tror det kommer bli ett år vi kommer att minnas i och med vad som händer runt om i världen just nu. Även hur golf syns och marknadsförs nu. Titta bara på good Good Golf så förstår du hur annorlunda golfen kommer visas framöver. Det kommer att finns olika sätt att bli matad på!

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Den vilda jakten på världens bästa golfbanor: ”Det började med Augusta …”

Totalt 207 banor har någon gång varit med på Golf Magazines ranking över de 100 bästa golf…