Hem Banor & klubbar Borås ska bli bäst i regionen

Borås ska bli bäst i regionen

En omfattande modernisering har genomförs av norra banan på Borås Golfklubb. Renoveringen har fortlöpt under nästan 2 år.

Förutsättningarna har under byggnationen varit utmärkta, både vad gäller markområden, kunskapen hos golfklubben och duktiga maskinister.

– Siktet är högt ställt, vi ska skapa en av de absolut bästa banorna i regionen, både vad gäller den estetiska upplevelsen såväl som de praktiska och strategiska, säger golfbanearkitekterna Karl-Oscar Seth och Peter Chamberlain på Tema.

Nya greenområden och flera helt nya hål har växt fram under moderniseringen. Greenområdena är stora till ytan och innehåller rikligt med spel- situationer, både på och utanför putt-ytan. Många svackor omger putt-ytorna, vissa med foregreenklippning, andra med semi eller ruffklippning. Det ger en bra balans i utmaningsgrad samtidigt som de samlar bollar och ger ett snabbare spel.

– Vi ser fram emot en spännande öppning 2011, säger golfbanearkitekterna Karl-Oscar Seth och Peter Chamberlain på Tema.

BIlden: Hål 5, par 3. Greenområdet vilar på en en mindre avsatts i kanten av en ekdunge. Den förhållandevis lugna främre delen av putt-ytan vaktas av svackor som naturligt flyter ut i omgivningen. Längre in och mer centralt i putt-ytan finns en bunker på vardera sida och kan vid önskat tillfälle erbjuda mycket utmanande flaggplaceringar.


Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han är årets greenkeeper: »Har förvandlat en ful ankunge till en vacker svan«

Hans Karlsson Johanneson på Oskarshamns Golfklubb är årets greenkeeper, utsedd av SGA Riks…