Hem Banor & klubbar Borås ska bli bäst i regionen

Borås ska bli bäst i regionen

En omfattande modernisering har genomförs av norra banan på Borås Golfklubb. Renoveringen har fortlöpt under nästan 2 år.

Förutsättningarna har under byggnationen varit utmärkta, både vad gäller markområden, kunskapen hos golfklubben och duktiga maskinister.

– Siktet är högt ställt, vi ska skapa en av de absolut bästa banorna i regionen, både vad gäller den estetiska upplevelsen såväl som de praktiska och strategiska, säger golfbanearkitekterna Karl-Oscar Seth och Peter Chamberlain på Tema.

Nya greenområden och flera helt nya hål har växt fram under moderniseringen. Greenområdena är stora till ytan och innehåller rikligt med spel- situationer, både på och utanför putt-ytan. Många svackor omger putt-ytorna, vissa med foregreenklippning, andra med semi eller ruffklippning. Det ger en bra balans i utmaningsgrad samtidigt som de samlar bollar och ger ett snabbare spel.

– Vi ser fram emot en spännande öppning 2011, säger golfbanearkitekterna Karl-Oscar Seth och Peter Chamberlain på Tema.

BIlden: Hål 5, par 3. Greenområdet vilar på en en mindre avsatts i kanten av en ekdunge. Den förhållandevis lugna främre delen av putt-ytan vaktas av svackor som naturligt flyter ut i omgivningen. Längre in och mer centralt i putt-ytan finns en bunker på vardera sida och kan vid önskat tillfälle erbjuda mycket utmanande flaggplaceringar.


Läs fler relaterade artiklar
Läs mer av Tommy Jeppsson
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Halmstad blev Årets Golfklubb 2023

Halmstad Golfklubb har utsetts till Årets Golfklubb 2023 av Golfjournalisterna. Motivering…