Hem Grönytor & bandesign Peter Chamberlain ritar Ukrainas första golfbana

Peter Chamberlain ritar Ukrainas första golfbana

Ukrainas första resortanläggning av hög internationell standard planeras utanför Kiev.

Tema landskapsarkitekter ritar en masterplan för Kiev International Golf & Contry Club, genom Peter Chamberlain Golf Course Development.
– Vi sätter golf på kartan i Ukraina, säger Peter Chamberlain.

Den planerade anläggningen 40 kilometer utanför Kiev innehåller en Country Club och ett bostadsområde av hög klass med tillgång till golf, ridning och andra fritidsaktiviteter. Golfbanan på Kiev International Golf & Country Club blir den första i Ukraina.

Exklusivitet, komfort och säkerhet är ledord i lanseringen av projektet, som följs med stort intresse i media. Finansieringen sker helt på privat väg, och de framtida klubbmedlemmarna förväntas betala relativt höga avgifter för medlemskap.

Landskapets topografi och dess historia är utgångspunkten för konceptarbetet. Vindriktningar och markvattenförhållanden ger ytterligare riktlinjer för gestaltningen av anläggningen. Området är idag delvis jordbruksmark. Delar av markområdet med sandrika jordlager är mycket gynnsamma för en golfbaneanläggning.

De låglänta delarna med högre inslag av markvatten blir en större utmaning rent anläggningsmässigt men bidrar samtidigt med strategiskt placerade vattenspeglar i den färdiga golfbanan. Just nu arbetar Tema med arbetshandlingar för golfbanorna; en 18-håls mästerskapsbana, en 9-håls klubbana och en kortare 9-hålsslinga där spelare kan lära och praktisera.

Dessutom planeras en högklassig golfakademi med flera anställda golfinstruktörer och driving range.

Bostadsområdet som ingår i anläggningen består av 117 tomter om cirka 8 000 m2 vardera och husens boytor varierar mellan 300 – 500 m2. Det finns även en mindre affär,
läkarmottagning och 20 radhus (om ca 100 kvm) för uthyrning.

Klubbhuset omges av tennisbanor och simbassänger samt en 18-håls putting-bana. Reception, omklädningsrum, sportshop och andra serviceytor ligger åtskilda från restaurang, relaxavdelning och konferensrum. Avsikten är att klubben ska kännas som ett andra hem för medlemmar och besökare.

Kiev International Golf & Country Club kommer att vara i full drift när Ukraina står värd för fotbolls EM 2011. Tema peggar upp i Ukraina!

Projekttid: 2006-2009
Uppdragsgivare: Melrose
Golfbanearkitekter: Peter Chamberlain FSGA/PGA, Karl-Oskar Seth, FSGA/PGA

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Grönytor & bandesign

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Sterf inleder samarbete med USGA och R&A – satsar miljoner på grönyteforskning

Den nordiska forskningsstiftelsen Sterf investerar tillsammans med USGA och R&A 8,2 mi…